Et unikt indblik i et U-lands sundhedssystem og kulturelle oplevelser

ET UNIKT INDBLIK I ET U-LANDS SUNDHEDSSYSTEM OG KULTURELLE OPLEVELSER

SKREVET AF CELINE OVERGAARD, PRÆ-JORDEMODERPROGRAMMET, 8 UGER I UGANDA EFTERFULGT AF 4 UGER PÅ ZANZIBAR, TRY MEDICS

Hejsa!

Jeg hedder Celine, og jeg er en 19-årig pige fra Aalborg. Jeg har en brændende drøm om at blive jordemoder. Allerede inden, at jeg blev færdig som student i sommeren 2018, vidste jeg, at jeg ville bruge mit sabbatår på at indsamle erfaring til min kvote 2-ansøgning til jordemoderstudiet. Jeg undersøgte derfor mulighederne for at komme afsted på udlandsrejse, fik tilmeldt mig et firma, men da tidspunktet for rejsen nærmede sig, kunne jeg mærke, at min mavefornemmelse slet ikke var god. Heldigvis faldt jeg over Try Medics hjemmeside, snakkede med Oliver fra det danske kontor, og efter vi var sprunget ind i 2019 kunne jeg rejse afsted til Uganda med den bedste mavefornemmelse. Det var skønt at mærke, at der bare var styr på tingene, hvilket gav en rigtig god tryghed – specielt nu hvor, at jeg skulle rejse til et afrikansk land, hvor tilgangen til tingene bare er anderledes end i Danmark. Dog har mødet med Uganda og den afrikanske kultur været helt fantastisk. Godt nok kigger folk lige en ekstra gang på en, men de er så gæstfrie og venlige. Stemningen er ubeskrivelig – den skal opleves by yourself!

Hospitalet

Jeg er som sagt afsted som præ-jordemoder, da jeg har en drøm om at uddanne mig som jordemoder i fremtiden. Efter at have observeret tilværelsen på en fødegang er jeg helt sikkert kun blevet endnu mere bekræftet i mit fremtidige uddannelsesvalg.

At være i observationspraktik på et hospital i Uganda er en helt unik mulighed for at få et indblik i et udviklingslands sundhedssystem. Selvom tingene på mange områder foregår helt anderledes end i Danmark, så er der helt sikkert også nogle fællestræk. Mentorerne er så omsorgsfulde og specielt på maternity ward (fødeafdelingen) kan man mærke, at jordemødrene er utrolig passioneret omkring deres profession og rigtig gerne vil lære fra sig. På fødeafdelingen får man en masse teoretisk viden, som man så kan koble på det, man ser i virkeligheden på de forskellige underafdelinger: antenatal ward (før fødsel), labour ward (under fødsel) og postnatal ward (efter fødsel). Det er en helt fantastisk oplevelse at få mulighed for både at være med før, under og efter en kvindes fødsel, og specielt den oplevelse har bekræftet mig endnu mere i drømmen om jordemoderstudiet. Desuden har jeg også fået afkræftet min tvivl omkring valget af andre uddannelser inden for det sundhedsfaglige felt, hvilket jeg nok ikke havde fundet ud af uden alle mine oplevelser på hospitalet.

Aktiviteterne

Under mit ophold i Uganda har vi bestemt ikke haft mulighed for at kede os, hvilket jeg har set som et kæmpe plus. Da vi kom var der blevet lavet et udførligt program over vores ophold med blandt andet mulighed for at få lavet skræddersyet tøj, besøg på børnehjem og biograftur. Derudover har vi været på tre udflugter til henholdsvis Lake Bunyonyi (zip lining), Jinja (hesteridning langs Nilen, ATV-kørsel og river rafting på Nilen) samt safaritur til Queen Elizabeth National Park og chimpanse-trekking. Specielt turen til Jinja var helt fantastisk, da vi boede på et lodge med de smukkeste omgivelser. At vågne op til udsigten over Nilen var en helt speciel oplevelse. Selvom hesteridning lyder kedeligt i nogles ører, så var det alligevel en skøn oplevelse at ride på hesteryg langs Nilen og gennem de små landsbyer. Derudover var det også rigtig fedt at opleve landskabet fra en ATV, men man skal virkelig koncentrere sig for både at styre ATV’en og samtidig vinke til alle de små, vinkende børn. Denne udflugt sluttede af med en overnatning i Kampala, Ugandas hovedstad, og det var selvfølgelig en oplevelse i sig selv at opleve en storby i denne del af Afrika.

Alt i alt har jeg været ovenud tilfreds med mit ophold med Try Medics – lærerig observationspraktik, spændende udflugter og aktiviteter samt unikke venskaber. Alt sammen fyldt med oplevelser, som er med til at udvikle en både personligt og fagligt. Det har været godt fra start til slut, og hvis jeg får mulighed for det, så vil jeg helt sikkert rejse med Try Medics igen!

Er du klar?

Book dit Try Medics ophold og se frem til at få unik medicinsk erfaring på
et hospital i udlandet. Erfaring, som kan styrke dig personligt og karrieremæssigt!

Try Medics ApS

KONTAKT

Copyright ©
2024
Try Medics. All Rights Reserved •
Privatlivspolitik