Vores oplevelse, præ, sygeplejeprogrammet på Zanzibar

Vores oplevelse, Præ-sygeplejeprogrammet på Zanzibar

SKREVET AF LAURA HØJ LAURSEN & CAMILLA ALBRING, PRÆ-SYGEPLEJERSKESTUDERENDE, 4 UGER PÅ ZANZIBAR

Vi var fra start af sikre i vores valg af organisation og destination. Vi havde set en masse billeder af de smukkeste hvide sandstrande på Zanzibar, og ønskede at opleve dette ferieparadis samtidig med, at vi også kunne opleve den rigtige afrikanske kultur samt sundhedsvæsen.

Mandag til fredag fra ca. 8-12 er vi i praktik på et af de to privathospitaler Al Rahma & Global Hospital.

Man er på en ny afdeling hver uge, som gør at man får en bred erfaring inden for de forskellige områder. Man følges altid med 2 eller 3 andre medrejsende – så man er aldrig alene. Den læge man følger, kalder vi for mentor. Alle mentorerne vi har mødt undervejs i vores praktikophold har været så søde, dygtige og enormt gode til, at sikre sig at alle forstår hvad der bliver gjort og sagt. I praktikken er der ikke noget man bliver “skånet” for, blot fordi man er præ-studerende. Der har både været barske øjeblikke, men også gode øjeblikke hvor man eksempelvis har kunne følge en patients bedring. Ikke blot hospitalerne, men også vores mentorer har gjort nogle store indtryk på os. De har gerne ville fortælle os ægte og rå fortællinger om deres liv og oplevelser, på godt og ondt. Samtidig har de været interesseret i at lære om vores kultur, og det har været med til at give en bedre forståelse for nogle af de tydelige kontraster, der er mellem os.

Udenfor praktikken er vi på en masse udflugter. Næsten hver dag er der planlagt en form for aktivitet, og i weekenderne er vi på større ture. Vi startede ud med en weekendtur til Kendwa, som er en af de nordligste byer på Zanzibar, hvor vi boede i nogle lækre bungalows, der lå ned til stranden. I vores 2. weekend tog dem, der havde tilkøbt safari afsted for at se på vilde dyr, bl.a. elefanter, løver og giraffer.

Vores 3. weekend foregik hovedsagelig på vandet.

Om lørdagen skulle vi på Safari Blue, hvor vi sejlede ud til en sandbanke og svømmede i det fineste tyrkisblå vand. Bagefter snorklede vi, hvor vi bl.a. så zebrafisk og senere på dagen sejlede vi ud til en ø, hvor vi fik seafood til frokost. Om søndagen skulle vi ud og svømme med delfiner, som for os alle var en kæmpe oplevelse. Vi skulle køre afsted klokken 5 om morgenen, da der er størst chance for at se delfiner tidligt om morgenen. Her blev vi fordelt ud på en masse små både, og så sejlede vi ellers ud på vandet for at lede efter delfinerne. Det lykkedes, og det var en fantastisk oplevelse. Samme dag så vi aber i Jozani forest og spiste frokost på en lækker restaurant med swimmingpool lige ned til vandet og The Rock.

Ind imellem de store weekendudflugter, er vi også på mange små ture i løbet af ugen. Her har vi f.eks. været på Spice Tour, hvor vi duftede og smagte på krydderier og frugter. Vi har også sejlet en tur til Prison Island for at se kæmpe skildpadder.

Vi har været så glade for at være afsted som præ-sygeplejerskestuderende, og vi er meget taknemmelige for de erfaringer, som vi nu kan tage med os videre ud i livet.

Er du klar?

Book dit Try Medics ophold og se frem til at få unik medicinsk erfaring på
et hospital i udlandet. Erfaring, som kan styrke dig personligt og karrieremæssigt!

Try Medics ApS

KONTAKT

Copyright ©
2024
Try Medics. All Rights Reserved •
Privatlivspolitik