Sygeplejerske i Uganda

Sygeplejerske i Uganda

SKREVET AF SYGEPLEJERSKER NATASHIA NIELSEN & PERNILLE T. OLSEN & SYGEPLEJESKE-STUDERENDE MIE BASBALLE, 4 UGER I UGANDA, TRYMEDICS MARTS 2019

Vi har været afsted med TryMedics i Uganda som uddannede sygeplejersker.  Da vi ikke selv vidste, hvad vi kunne forvente af opholdet, har vi valgt at lave et lille blogindlæg omkring dette.

Det har været en stor fordel at have erfaring i forvejen, da det har gjort det nemmere at forstå vores mentorers medicinske og anatomiske udtryk, når vi har gået rundt med dem på de forskellige afdelinger. Som uddannet får du lov til lidt mere end de præ-studerende samt de studerende. Vi har bl.a. fået lov til at udføre forskellige procedurer fx kateter- og sondeanlæggelse, anlæggelse af venflon og sårpleje, samt assistere på operationsgangen.
Vi har endvidere fået lov til at komme på afdelinger, som de præ-studerende samt de studerende ikke har mulighed for at komme på, herunder hvad der svarer til akutmodtagelsen og intensivafdelingen.

Derudover skal du ikke være nervøs for, at du ikke kommer til at tillære ny viden, da mentorerne har stor viden og er gode til at lære fra sig. Du vil dog også opleve, at de er begrænset af ressourcemangel i selve procedurerne og behandlingerne, så derfor  er de tit kreative og udfører den næstbedste løsning, men dette betyder ikke, at de ikke ved, hvad den mest optimale behandling vil være.

Du får udvidet læren om fx sygdomme, som ikke forekommer så ofte i de Skandinaviske lande såsom mengitits, HIV og malaria, da disse eksotiske sygdomme er hyppige forekommende i Afrika.

En ting vi er blevet meget overrasket over er kulturforskellen, da befolkningen ikke har den største sygdomsindsigt og ofte vælger sygehuset som sidste udvej for overlevelse. Derfor er sår, ulykker, tumorer, underernæring osv. mere kritiske end, hvad vi er vant til at se. Det er super spændende og lærerrigt, men det sætter også ens tanker og holdninger i perspektiv.

Vi føler, at vi har udviklet os som sygeplejersker under dette ophold og har fået kompetencer til at håndtere mere kritiske situationer.

Hvis vi skulle give et godt råd til dig, som vælger at tage afsted med TryMedics som uddannet, vil det være at opholde dig flere dage på en afdeling, da det giver større indblik i afdelingens struktur og procedurer. Når din mentor lærer dig bedre at kende, vil du også automatisk få lov til at være med i flere procedurer og behandlinger.
Vær desuden klar overfor din mentor omkring, hvilke kompetencer du kommer med hjemmefra, samt hvad du gerne vil lære.

God rejse.

Er du klar?

Book dit Try Medics ophold og se frem til at få unik medicinsk erfaring på
et hospital i udlandet. Erfaring, som kan styrke dig personligt og karrieremæssigt!

Try Medics ApS

KONTAKT

Copyright ©
2024
Try Medics. All Rights Reserved •
Privatlivspolitik