Det perfekte mix af Zanzibar

Det perfekte mix af Zanzibar

SKREVET AF CAROLINE BERTELSEN OG SOFIA NASRATI, 6 OG 4 UGERS OPHOLD PÅ ZANZIBAR, TRY MEDICS

Vores hospitalspraktik oplevelse

Hvis du overvejer et ophold med Try Medics til Zanzibar, er der en ting vi kan garantere dig – du vil ikke fortryde det!

Når du ankommer til Zanzibar bliver du mødt med store smil og velkomne arme, af husets ansatte, som sørger for dig døgnet rundt. Abrah og Ibrah, som er vores private chauffører sørger for, at du bliver sikkert fragtet til og fra din hospitalspraktik. Praktikken foregår på 2 hospitaler, som er henholdsvis Al Rahma Hospital og Global Hospital, som begge er privathospitaler. Begge hospitaler giver dig muligheden for at udforske flere forskellige afdelinger i løbet af dit ophold. Hver afdeling har en mentor tilknyttet, som sørger for at du er i trygge hænder.

Mentorerne er gode til at lære fra sig og inddrage os så meget som de må, hvilket resulterer i at praktikken altid er spændende og særdeles lærerig. Jeg, Safia, er hernede som præ-jordemoder, samt præ-medicinstuderende, hvilket har givet mig lov til at opleve begge professioner, hvor jeg både får lov til at se indersiden af en operationsstue, samt følge et hjertebanken af en baby før og efter fødsel. Jeg, Caroline, er hernede som præ-sygeplejerskestuderende og præ-jordemoder. Dette har ligeledes givet mig muligheden for, at få et indblik i begge professioner, før jeg skal beslutte mig for mit fremtidige studievalg. Opholdet har også givet mig muligheden for at opleve sundhedssektoren i et U-land, gennem meget kompetente mentorer. De har sørget for, at jeg har observeret situationer, der har gjort, at jeg er blevet mere bekræftet i mit fremtidige studievalg. I vores første praktikuge var vi begge på Maternity/Pediatrics afdelingen på Global Hospital, som i sig selv var en lærerig uge. Her så vi blandt andet vores første naturlige fødsel, hvilket var en ubeskrivelig oplevelse, som gjorde at jeg, Caroline, blev bekræftet i at det er den vej jeg skal gå. Med de ressourcer de har tilgængelige på hospitalerne, er det imponerende hvad de kan udføre af procedurer. Der er intet der holder dem tilbage fra, at hjælpe de individuelle partienter og det er meget givende, at kunne følge en sag fra start til slut.

Zanzibar som destination

Zanzibar er ikke kun perlehvide palmestrande. Bounty-øen rummer essensen af den farverige swahili-kultur og byder på oplevelser, der giver fornemmelsen af at være en opdagelsesrejsende på et eksotisk eventyr. Vi har især oplevet det østafrikanske paradis gennem vores weekendture, som har været planlagt til perfektion. Udover praktikken er der nemlig også et hav af udflugter, nogle med i prisen, hvor andre kan tilkøbes for et beløb, som helt klart er turene værd. På vores første weekend var vi på safari blue. På denne heldagstur bliver du sejlet i autentiske træbåde ud på det dybe havvand, hvor du får lov til at udforske den Zanzibariske havbund og koralrev, ved hjælp af snorkling. Derudover sejler du videre til en kridhvid sandbanke, hvor du får rigeligt mulighed for at nyde den højtstående og bagende sol, suppleret med lækkert friskt frugt og en tur på jetski, hvis du er til lidt action. Når tidevandet rammer, hopper du igen på båden og sejler kort forbi en smuk lagune, hvor der også er mulighed for at flyde i det meget saltet havvand. Herefter fortsætter turen til en nærliggende ø, hvor der bliver serveret overdådig frokost, efterfulgt af fri mulighed for shopping af afrikanske souvenirs, inden du igen hopper på båden for sidste gang og bliver sejlet tilbage til startpunktet, hvor chaufførerne venter.

Dagen efter venter en spændende og actionfyldt formiddag, bestående af delfinsafari. Her står du tidligt op om morgenen og bliver kørt til Kizimkazi, hvor en lokal guide venter på at tage dig med ud på havet og finde, samt svømme med delfiner. Denne oplevelse var vi ellevilde med, da der ingen garanti er for at se delfiner, og vi var så heldige at se en stor flok på over 20, både babyer og voksne delfiner. De kom så tæt på, at vi næsten kunne røre dem. Adrenalinen pumper, når du jagter delfinerne og hopper direkte ned i deres svømmebaner og ser dem i deres naturlige habitat. Dagen slutter på et lækkert hotel, med en outstanding view, lækker frokost og 100% ren afslapning.

På safari i Tanzania

Næste weekend var jeg, Caroline, på den mest mindblowing safaritur, som jeg havde tilkøbt da jeg meldte mig til opholdet. Vi tog afsted torsdag eftermiddag og var hjemme igen søndag aften. Safarituren foregår i Mikumi Nationalpark på fastlandet. Vi tog færgen til Tanzania og overnattede på et hotel, før vi dagen efter kørte tidligt om morgenen mod parken. Allerede første dag så vi fantastiske dyr som zebraer, anteloper, giraffer og elefanter – hvilket også er de dyr man kommer til at se flest af. Samme dag så vi også de store og smukke flodheste, som lå i en Hippo Pool, sammen med et par krokodiller. Det er en vanvittig oplevelse at se så vilde dyr leve deres liv i frie omgivelser og at vi som besøgende kan fornemme savannen på bedste vis. Vi kørte i 3 safaribiler og bilerne havde walki-talkis så de kunne kommunikere med hinanden. Dette betød også, at vi kunne være hurtigt fremme, hvis de andre biler fandt nogle dyr, som de resterende biler også skulle se.

Første dag, lige inden solen går ned, får vores bil et kald om en hanløve som ligger og sover. Vi får set hanløven helt tæt på, samtidig med, at solen går ned bag os. Det var noget af det smukkeste jeg nogensinde har set. Så vildt og stort et dyr, som lå helt fredeligt, inden mørket faldt på. Den næste dag var over alle forventninger og slog mange af de vilde oplevelser jeg har haft i mit liv. Vi starter dagen ud med, at køre forbi en hunløve og sine 8 unger. Der kommer en hanløve forbi inde i busken og vi kan høre det ultimative mor-løvebrøl, som gør at hun får jaget hanløven væk, så hun igen kan fortsætte sin vej ind i parken med sine unger. Efter et rum tid fortsætter vi ind gennem parken og får igen set zebraer, giraffer og denne gang også en stor flok bøfler. Vi står og beundrer dette kæmpe dyr, inden vores chauffør får et kald, vender sig om og siger “sit down, im gonna go a bit fast now” og det må man sige han gjorde. Vi forstod ikke hvorfor vi skulle køre SÅ hurtigt forbi alle de dyr vi gerne vil se, indtil vi kom frem til det sted han havde fået kaldet fra. Her lå den absolut smukkeste og mest fantastiske leopard. Et vildt dyr som meget få hold får lov til at se, men som mit hold var så ufattelig heldige at se HELT tæt på. Leoparden lå på en stenkant og passede sig selv, omringet af safaribiler fyldt med mennesker, som måbende stod og så på. Ingen havde forventet at skulle se leoparden, det var så uvirkeligt og samtidig så heldigt. Vi var alle helt oppe at køre over denne oplevelse og blev hurtigt enige om, at det var et kæmpe adrenalinrus og bestemt den vilde køretur værd.

Kæmpe TAK til vores chauffør, Francis og vores guide, Abdul, for den mest uforglemmelige tur. Jeg vil anbefale safarituren til alle der i fremtiden rejser med Try Medics!

Efter endnu en produktiv uge på din praktik, hvor du trænger til noget afslapning, kan du tilkøbe dig en luksuriøs weekendtur til Kendwa – en lille turistede bydel der er kendt for dets kridhvide sand og koralblå hav. Rigtig insta worthy. For transport til og fra Try Medics huset, to nætters overnatning på et af Kendwas fantastiske hoteller og lækker morgenmad med en fantastisk udsigt – Skal du blot af med sølle 570 kr der så ville dække alle omkostninger fra fredag til søndag. Efter dejlig morgenmad kan du så smøre dig godt ind i solcreme og læn dig tilbage under palmetræerne og nyde en kold drink fra baren. Efter en masse afslapning og god mad, får du mulighed for at opleve den famøse, hyggelige og eventfulde Full Moon party. Masser af god musik, dans og dejlig stemning. Helt klart en fantastisk og afslappende weekendtur, der er alle pengene værd.

Alt i alt har vi haft den ultimativt bedste tur med Try Medics. Vi har været omringet af fantastisk personale, kompetente og søde mentorer og ikke mindst en mindeværdig gruppe medrejsende, som i særdeleshed har været med til at gøre rejsen til noget helt specielt. Vi flyver hjem med bagagen fyldt op til randen med minder og oplevelser, som vi aldrig vil være foruden.

Er du klar?

Book dit Try Medics ophold og se frem til at få unik medicinsk erfaring på
et hospital i udlandet. Erfaring, som kan styrke dig personligt og karrieremæssigt!

Try Medics ApS

KONTAKT

Copyright ©
2024
Try Medics. All Rights Reserved •
Privatlivspolitik