Kirkebesøg i Uganda med Try Medics

Kirkebesøg i Uganda med Try Medics

Oplev Uganda og landets fantastiske befolkning

Når du rejser med Try Medics vil du komme i praktik på lokale hospitaler på enten Zanzibar eller i Uganda. I weekenderne vil der være oplevelsesture hvor du vil se hvad landende har at byde på i form a flotte naturoplevelser. Udover weekendturene vil der også være indlagt aktiviteter i løbet af ugen. I denne film vises et indblik i en af de lokale kirker i Entebbe, Uganda. Kirken er beliggende nær try medics huset, med en flot udsigt over lake Victoria.

Video fra dette september holds besøg i den lokale kirke i Entebbe, Uganda. 

Kirkens betydning i Uganda

Kirken i Uganda har længe haft en stort betydning for landets befolkning. Der bor omkring 42 millioner mennesker i Uganda hvoraf 85 procent af disse er kristne. De resterende  15% af befolkningen er muslimer og begge overbevisninger lever fredeligt side om side i landet.
Befolkningen blev kristne da Englænderne bragte kristendommen til Uganda i slutningen af det 19ende århundrede. Siden da, har befolkningen hovedsageligt været kristen og på trods af et diktatorisk regime styret af Idi Amin fra 1971-79, har kirken beholdt sit positive syn fra den lokale befolkning. Som i de fleste andre lande, søndag kirke-dag, og her mødes Uganda’s befolkning i de mange lokale kirker rundt omkring i landet. Det er et sted med plads til alle i samfundet og selvom der findes en stor ulighed mellem rig og fattig i landet, spiller dette ingen rolle ved kirken. Mange børn er med deres forældre i kirke hver søndag, og kirken har derfor hos mange sat sig fast som en vigtig rolle for mange mennesker i Uganda. Deriblandt også en del af Try Medics ansatte, som også ledsager de studerende under søndagens kirkebesøg. 

Den lokale befolkning i Uganda

Uganda består af flere forskellige områder og de lokale mennesker i landet udgør en del forskellige grupper af minoritets kulturer. Derfor tales der mange forskellige sprog i landet. Fælles for de fleste grupper af mennesker, gælder at de taler Engelsk og derfor er engelsk også anerkendt af staten som værende det officielle sprog i landet. Kommer man langt ud på landet, vil det selvfølgelig være muligt at møde lokale, som ikke taler engelsk. Men generelt vil man opleve at de fleste både forstår og taler Engelsk, hvilket gør det muligt at komme tæt på menneskerne så vel som kulturen.
Selvom uligheden er forholdsvis høj, som i flere Afrikanske lande, lever befolkningen i ro og fred. Langt de fleste steder er det som “musungu” europæsik mand eller kvinde, sikkert at begå sig blandt den lokale befolkning. For at du kan føle dig helt sikker, vil man ofte være ledsaget af try medics ansatte hvis man ønsker at besøge lokalområder, som fx markeder, parker eller kirker. De lokale er let til smil, og generelt enorm venlige overfor rejsende. Ofte vil man opleve en nysgerrighed for vores kultur, frem for en frygt. De lokale er altså imødekommende overfor udlændinge og rejsende i deres land, og man vil hurtigt komme til at føle sig velkommen i Uganda. 

Ønsker du at se og læse flere videoblogs fra try medcis opholdende på Zanzibar og i Uganda, så læs mere her

Vil du vide mere om opholdende og information vedrørende praktikken kan du også læse meget mere på vores hjemmeside her

Er du klar?

Book dit Try Medics ophold og se frem til at få unik medicinsk erfaring på
et hospital i udlandet. Erfaring, som kan styrke dig personligt og karrieremæssigt!

Try Medics ApS

KONTAKT

Copyright ©
2024
Try Medics. All Rights Reserved •
Privatlivspolitik