Kunne du tænke dig et praktikophold kombineret med eksotiske oplevelser i afslappende omgivelser?

Zanzibar er en tropeø i Afrika ude for Tanzanias kyst.  Zanzibar byder på mange sjove aktiviteter, hvide palme bevoksede sandstrande og en gennemsnitlig temperatur på 30°! Hospitalspraktikken og de medicinske erfaringer er den primære fokus når du vælger et ophold på Zanzibar, men udover din praktik på hospitalet sørger vi for du og dine medrejsende får oplevet Zanzibars eksotiske muligheder og fascinerende kultur. Læs forneden om aktiviteterne inkluderet i dit ophold og hvilke aktiviteter du kan tilvælge undervejs. Vælger du et længere ophold end 4 uger, kan du opleve nedenstående aktiviteter flere gange.

Aktiviteter inkluderet i opholdet på Zanzibar

Hav safari

Turen tager dig med til en sandbanke i en traditionel Dhow sejlbåd. Fra denne sandbanke kan du snorkle og opleve det tropiske hav liv der omgiver Zanzibar. Koralrev hele vejen rundt om Zanzibar har skabt en uovertruffen mulighed for snorkling i et fantastisk turkis blåt vand. Tur guiderne vil på sandbanken sørger for, du kan få en snack i form af tropiske frugter og en kølig drink. Efter dette går turen videre ud til en lille ø med palmebevoksede strande hvor guiderne vil anrette en skaldyr BBQ, mens du slapper af på stranden. Denne tur efterfølges af en gåtur til en af øens ældgamle Baobab træer. Efter gåturen sejler Dhow’en videre rundt til en lagoon, hvor der vil være mulighed for svømning blandt flotte træer, før den vender hjem mod Zanzibar. Hvis du er heldig kan du spotte og muligvis svømme med nogle delfiner under sejlturen!

Dette er en heldagstur og inkluderer alt transporten på land og hav, frokost samt snorkeludstyr. Det er under turen muligt at prøve 15min vandscooter for 2 personer, som samlet koster 40.000 Tanzanian shilling (ca. 120kr).

Delfin tur

På delfin turen bliver man tidligt om morgenen kørt til Kizimkazi der ligger på Zanzibars sydspids. Herefter får man udleveret snorkeludstyr og svømmefødder og går om bord på en motorbåd der sejler ud for at finde delfiner. Man sejler tidligt da delfinerne oftest svømmer ved havoverfladen om morgenen. De lokale skippere kan ikke garantere at man ser delfinerne, det er jo vilde dyr, men det er 90% sikkert at de er der og at du får lejlighed til at svømme med dem. Det foregår sådan, at man sejler rundt og leder efter delfinerne, og når man så finder dem, er det med at springe i vandet i en fart! Delfinerne er legesyge, så man kan komme tæt på. Turen kan virke lidt turistet da der ofte er flere både samme sted, men det er stadig en stor fornøjelse at opleve delfinerne på tæt hold!

Efter at have svømmet med delfinerne, bliver du og dine medrejsende kørt til restauranten Upendo for at spise frokost og slappe af i deres idylliske omgivelser.

Til denne tur, er det muligt at tilvælge en guidet rundvisning i Zanzibars nationalpark Jozani Forest. Jozani er den eneste uberørte skov på Zanzibar. Skoven er et fristed for meget dyreliv og bl.a hjemsted for de sjældne Colobus aber, som du vil kunne opleve. Du vil også se skovens eventyrlige mangrove træer (saltvandstræer). At komme på rundvisningen koster 30.000 Tanzanian shillings (ca. 90kr).

Inkluderet i denne tur er alt transporten og svømning med vilde delfiner. Du skal regne med udgift til frokost ca. 60kr samt til den guidet rundtur i nationalparken, hvis du tilvælger det.

Rundvisningen i Stone Town

Din hospitalspraktik foregår i Stone Town som ligger på UNESCO’s verdensarvsliste over bevaringsværdige byer. For at du og dine medrejsende kan blive mere selvstændige tager vi jer på en guidet tur af byen, du kommer til at opholde dig i. Du vil opleve historiske bygninger, gode steder at spise og shoppe samt meget mere. De snævre labyrintlignende gader er fyldt med butikker, hvor der er mulighed for at få slået en god handel af. Efter solnedgang lever byen op i den kendte by park Forodhani Garden, der byder på et madmarked fyldt med eksotiske specialiteter bl.a. Kingfish, blæksprutte, krabbe, calamari, haj, barracuda og andre tropiske fisk.

Spice tur

Har du nogensinde undret dig over hvor kanel kommer fra? Om det vokser på et træ, er inde i et træ eller kommer fra en plante? Få svar på dette og meget mere ved et besøg på en af Zanzibars mange krydderiplantager. Øen er en af verdens vigtigste producent indenfor krydderi dyrkning. Vanilje, ananas, peber, nelliker og meget andet er en del af de tropiske afgrøder. En lokal guide med viden om hvert krydderi, vil vise dig rundt på plantagen. De byder dine sanser velkommen ind i et utopi af eksotiske frugter. Du vil røre, smage, indånde og se noget af Zanzibars vigtigste!

 

Swahili lektion

Lektionen har til formål at lære dig basale ord af modersproget på Zanzibar. Under Swahili lektionen vil du lære dagligdags ord, lidt om Zanzibars kultur og få sproglige og kulturelle redskaber til at begå dig godt på hospitalet. Lektionen varer en time og bliver holdt ved Try Medics huset af vores personale. Afhængigt af hvor meget du vil lære, kan der blive holdt flere lektioner. Befolkningen på Zanzibar er utroligt imødekommende og med få swahili hilsner bliver du mødt med et smil, grin og en hjælpende hånd.

Afro-fit

Du og dine medrejsende bliver budt op til en omgang Afro-fit en eftermiddag under opholdet ved Try Medics 🙂 Aktiviteten varer en time og bliver afholdt af en professionel instruktør.

Fodbold med Try  Medics ansatte

En eftermiddag under opholdet arrangerer vi en fodboldkamp for dig og dine medrejsende samt Try Medics ansatte, som dagligt sørger for dit ophold forløber vel. Kampen er for alle niveauer 🙂

Fredags BBQ

Hver fredag, starter vi weekenden med BBQ ved poolen ved Try Medics huset du og dine medrejsende bor i. Dette skaber et godt sammenhold og mulighed for at lære hinanden bedre at kende i hyggelige omgivelser.

Tilvalgsaktiviteter på Zanzibar

Safari tur til Mikumi National Park

Vil du gerne opleve de dyr du så i løvernes konge under dit ophold? Tag på forlænget weekend safari til Mikumi nationalpark og mød Timon og Pumpa på den afrikanske savanne. I Mikumi nationalpark findes der løver, giraffer, elefanter, zebraer, gnuer, aber, bøfler, antiloper, flodheste og mange andre vilde dyr. Du kan opleve disse under dit ophold henover en forlænget weekend fra en torsdag eftermiddag til søndag.

Safari turen tager dig en fredag morgen med færgen fra Zanzibar til Dar es Salaam. Færgeturen tager 1.5 time. Ved ankomst tiI Dar es Salaam vil du og andre deltagerer blive modtaget af jeres safari chauffører som vil kører jer til Mikumi nationalpark, som tager 5-7 timer. Ved ankomst til nationalparken vil I starte jeres safaritur, som udgør fredag eftermiddag og hele lørdagen, hvor i vil køre rundt med jeres guide og opleve det vidunderlige dyreliv i parken. I vil overnatte fredag og lørdag i nationalparken på et lodge. Om søndagen vil I blive kørt tilbage til Dar es Salaam og tage færgen til Zanzibar, så I kan fortsætte jeres ophold og være friske til praktikken igen starter på hospitalet om mandagen.

Safari turen er for dig der på tæt hold vil opleve de vilde dyr på savannen under dit ophold. Med turen får du også oplevet fastlandet i Tanzania. Turen går ud over én fredags praktikdag på hospitalet og bliver kun oprettet ved minimum 4 deltagere. Oftest tager de fleste deltagere på turen.

Der vil blive taget hånd om jer fra turens start til slut og prisen inkluderer alt transport, guide, logi, ophold i nationalparken og mad til alle dagene. Vores guides er håndplukket og er nogle af de bedste i Tanzania. Deres engagement, smilende natur og gode humør er utroligt smittende og er med til at gøre safarituren til en ekstra god oplevelse.

Prisen er 5100 DKK og turen skal som den eneste tilvalgsaktivitet bookes ved tilmelding

Dykning

Dykning omkring Zanzibar er i verdensklasse, med masser af tropiske fisk, skildpadder, delfiner og smukke koraller. Vi dykker omkring øen, Mnemba Atoll, på østkysten af Zanzibar. Kom og oplev det turkise hav, og den vidunderlige verden der findes under overfladen.

Dykning omkring Zanzibar er egnet for dem som allerede har erfaring (certifikat), samt dem der gerne vil opleve det for første gang. Har du aldrig prøvet at dykke? Fortvivl ej. Zanzibar tilbyder perfekte forhold for ens første dyk. Inden du skal i havet, vil du gennemgå basis teori, samt lave øvelser i en pool for at sikre, at du er klar til det åbne hav. Du vil dykke sammen med en instruktør, som guider dig igennem alle øvelserne, og sikre sig at alt er okay på dit første dyk. Du kan dykke til en maks dybde på 12 meter med jeres instruktør.

Hvis du allerede har dykkercertifikat, har du mulighed for at dykke langs de smukke koral vægge eller over sandbunden med stenformationer med masser af forskellige slags koraller groende på. Du kan dykke fra 5 meter hele vejen ned til de 30 meter. Du dykker altid med vores instruktører, som kender de bedste steder samt hvor alle fiskene er. Vi kan arrangere en god dykkeroplevelse for dig og dine medrejsende under jeres ophold.

Prisen er 140$ (ca. 890kr) hvis du aldrig har prøvet at dykke før og inkluderer teori, øvelser i pool og dyk i åbent hav. Prisen er 105$ (ca. 670kr) hvis du har certifikat og inkluderer to dyk i åbent hav.

Se en video og læs om juni 2019 holdets dykkertur i dette link.

Dykning bliver arrangeret i samarbejde med dykkercentret Dive Point Zanzibar.

Weekend tur til Kendwa

Vi arrangerer en fantastisk weekend i Kendwa, som er et turistet område nord på øen kendt for sin utrolige flotte hvide sandstrand og koralblåt vand. Turen foregår fra en fredag eftermiddag til søndag aften. Du og dine medrejsende skal bo på hotellet Sunset Bungalows, som er på stranden lige ud til vandet. 

Under denne weekend har du mulighed for at slappe af på en af områdes mange strandbarer, sole, spise god mad, tage til strandfest og på sunset cruise. Yderligere arrangeres der en guidet cykeltur lørdag formiddag, som du har mulighed for at tage på.

Weekendturen koster ca. 570kr og inkluderer, 2 hotel overnatninger med morgenmad på Sunset Bungalows samt transport til og fra Try Medics huset.

Cykeltur

Cykelturen ligger lørdag formiddag under weekendturen til Kendwa.

Cykelturen er en god måde at opleve lokalområdet på. Du vil på turen cykle igennem landsbyer og historiske steder, hvor der vil være forskellige stop. Du vil også have mulighed for at bade i en grotte med krystalklart vand i. Cykelturen er på 25km samlet og for alle niveauer. Der vil være mange stop undervejs og turen vil foregå i det tempo du er komfortabel i. Halvvejs gennem turen vil din guide forberede et lækkert frugt fad. 

Cykelturen kan tilvælges weekendturen til Kendwa og koster ca. 140kr, som dækker over donationer til de landsbyer i besøger, guide, frugt og leje af cykel.

Cykelturen er en god måde at opleve lokalområdet nord på øen.

Prison Island

Ordet Prison Island stammer fra at øen i 1860’erne blev brugt som et fængsel for oprørske slaver. Dette skal dog ikke afskrække dig fra at tage til øen, da den nu fungerer som bosted for kæmpe skildpadder, som er over 100 år gamle. Skildpaddernes vægt er gennemsnitligt 200 kg, og på turen vil det være muligt på tæt hold at se dem. Øen er blevet et populært udflugtsmål, ligger ca. 20 minutters sejltur fra havnen i Stonetown og fungerer som en halvdagstur, der bliver arrangeret på en eftermiddag. Øen har en dejlig hvid strand til solbadning.  Man kan tage en sti gennem øens skov hvor man kan se sommerfugle, flagermus og små antiloper (hvis man træder forsigtigt frem). Prisen er ca. 100 DKK pr. person.

Madmarked

Om aftenen samles byen i Forodhani Garden, der ligger i centrum af Stone Town med udsigt til det indiske ocean. Her kokkererer de lokale kokke friskfanget fisk og skaldyr. Her kan du for få penge opleve eksotiske delikatesser som calamari, blæksprutte, haj, kingfish, barracuda og meget andet. Der bliver også serveret hjemmelavede pizzaer og forskellige grillede frugter, bl.a. grillet banan med chokolade. Forodhani Garden madmarked er en fryd for sanserne og en oplevelse fyldt med duft, kultur og smil.

Madmarkeds priser er billige og du vil højst sandsynligt bruge mellem 30-60kr på en måltid.

Eksempel på et 4 ugers program over aktiviteterne rundt om hospitalspraktikken

  Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag
Uge 1 Swahili lektion Stone Town rundvisning   Hospitals lektion Lektion om traditionel påklædning Hav safari Delfin tur, Jozani forest og tur til Upendo
Uge 2 Fodbold   Hospitals lektion   Safari til Mikumi National park
Uge 3   Afro-fit Besøg på krydderiplantage Hospitals lektion Weekendtur til strandområdet Kendwa. Mulighed for sunset cruise og en halvdags cykeltur
Uge 4   Tur til Prison Island Hospitals lektion        

Huset på Zanzibar

Du vil komme til at bo i Try Medics huset med dine medrejsende. Huset ligger en 10 minutters gåafstand fra en lækker strand, har egen pool, stor have og masser af fede afslapningssteder. Alle husets værelser er udstyret med et stort toilet, faner og myggenet på køjesengene. Man bor omkring 15-22 sammen i huset. Vi oplever der bliver skabt et stærkt sammenhold blandt tilmeldte, da alle har en fælles interesse i det sundhedsfaglige felt. Det er derfor sikkert at tage på opholdet alene! Yderligere er der wifi i huset, så du kan holde kontakten med dem derhjemme.

Zanzibar’s historie

Zanzibar’s historie

Zanzibar har en fascinerende historie med en farverig kultur hvor især araberne har domineret. Zanzibars farverige befolkning er sammensat af folk fra Asien, Europa, Afrika og Arabien.

Især er den arabiske påvirkning tydelig i hovedstaden Stone Town, med dens snoede gader og sultanens palads. Zanzibars kulturhistoriske seværdigheder er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste og der bliver gjort en international indsats for at bevare det. Verdensklasse sandstrande i kombination med byens historiske seværdigheder, gør Zanzibar til en særlig attraktiv turistdestination. Se en video af byen Stone Town, som hospitalspraktikken foregår i her.

Lyder det som noget for dig?

Tilmeld dig nu eller læs mere om opholdet.
TilmeldLæs mere om opholdet