Kunne du tænke dig et praktikophold i tropiske omgivelser og fascinerende natur?

Kom i praktik på et universitetshospital i den hyggelige tilbagelænede by Entebbe, Uganda. Hospitalspraktikken og de medicinske erfaringer er den primære fokus når du vælger et ophold i Uganda. Du vil dog også få mulighed for at opleve landets spændende kultur og smukke natur sammen med dine medrejsende, i fritiden rundt om din praktik. Inkluderet i dit ophold er en weekend safari, hvor du vil opleve de dyr du så i løvernes konge som barn, i deres naturlige omgivelser! Yderligere arrangeres en weekendtur til hovedbyen Kampala samt en forlænget weekendtur til floden The White Nile, hvor du vil have mulighed for at riverrafte, ride på hest, køre på ATV m.m. Læs forneden om aktiviteterne inkluderet i dit ophold og hvilke aktiviteter du kan tilvælge undervejs. Vælger du et længere ophold end 4 uger, kan du opleve nedenstående aktiviteter flere gange.

Inkluderede aktiviteter i Uganda

Safari

Et ‘must’ når man opholder sig i østafrika, er at tage på safari. På denne tur vil du få mulighed for at opleve savannens vilde dyr i deres naturlige omgivelser. Heriblandt Giraffer, løver, leoparder, elefanter, flodheste, antiloper, krokodiller og flere. Turen foregår i Ugandas nationalpark Murchison Falls, som er kendt for sit unikke dyreliv og 43 meters vandfald, som du vil komme helt tæt på. Turen forløber fra en fredag morgen til søndag aften.

Turen er alt inklusiv, hvilket indeholder transporten, måltider, logi, guides og entre til nationalparken.

Weekendtur til hovedbyen Kampala 

På denne tur får du og dine medrejsende mulighed for at opleve Ugandas dynamiske hovedby Kampala hen over jeres første weekend. I vil opleve lokale markeder, shoppingcentre, gode restauranter m.m. Søndagen vil foregå på resortet Munyonyo, Kampala, hvor i kan slappe af ved resortets poolområde eller benytte deres fitnesslokale. 

Inkluderet i turen er alt transport, overnatning fra lørdag til søndag samt morgenmad søndag. Du skal estimere med at bruge penge på restaurantbesøg og entre til resortet, som koster 80kr. Priser i Uganda er generelt væsentligt lavere end i Danmark.

Søndagskirke

At tage kirke på en søndag i Uganda, er en helt unik oplevelse. Try Medics personalet byder dig og dine medrejsende på tur til en formiddagsmesse, har du mod på det 🙂

Teambuilding

Når du er på opholdet, vil du være afsted sammen med andre unge, der deler din interesse i det sundhedsfaglige felt. Vi oplever der skabes et stærkt sammenhold blandt rejsende og glæde ved at kunne dele oplevelserne både under og udenfor hospitalspraktikken med hinanden.

For at i hurtigt vil blive rystet sammen, byder vi op til lege ved Try Medics huset en af dine første eftermiddage på opholdet. Try Medics teamet på destinationen, som du dagligt vil møde og som vil sørge for dit ophold forløber godt, vil også deltage i legene. Der skabes en hjemlig tryg miljø ved Try Medics huset 🙂

Afro fit

En eftermiddag under opholdet, kommer der en lokal danseinstruktør forbi huset og byder op til en times afro fit lektion 🙂

Lokale Marked

Try Medics aktivitetsmanager byder dig og dine medrejsende på en gå tur til det lokale marked nær Try Medics huset, i Entebbe. At besøge det lokale marked bliver arrangeret en eftermiddag efter endt praktik.

Afslutningsfest

På din sidste fredag af opholdet, vil Try Medics afholde en afslutningsfest. Hertil vil du få overrakt et certifikat, der vil være BBQ og opvisning fra en lokal kulturel dansegruppe.

Shoppingcenter besøg

Kort kørsel fra Try Medics huset du vil bo i, ligger shoppingcentret Victoria Mall Entebbe. Ugentligt arrangerer vi transport til og fra centreret, som du og dine medrejsende kan benytte jer af. Centeret byder på en god Café, fitnesscenter, kræmmermarked og biograf.

Tilvalgsaktiviteter i Uganda

Tur til floden Nilen

Floden Nilen løber igennem Uganda og dens idylliske omgivelser, er en unik naturoplevelse. På denne tur kommer du helt tæt på i kombination med sjove aktiviteter.

Turen foregår fra en fredag morgen til søndag aften og står på riverrafting, ridning på hest, ATV kørsel og overnatninger med udsigt over Nilen.

Turens forløb er at du og dine medrejsende en fredag morgen under opholdet, vil blive kørt til Jinja og indlogeret på hotellet The Haven Uganda. Efter frokost på hotellet, vil i få adrenalinen op med en times guidet ATV tur langs Nilens bredder.

Lørdagen står på riverrafting. Turen betragtes som en af de sjoveste og vildeste endags rafting ture i verden. Turen er for dig der er eventyrlysten og kræver ingen præ-erfaring. Du vil sammen med en guide og dine medrejsende, gennemgå øvelser før i begiver jer ud på floden.

Om søndagen skal i ride på hest i områder langs Nilens bredder. Du behøves ikke at kunne ride for at tage på turen, da alle hestene er veltrænet og egner sig til alle niveauer. Før din ridetur, vil du blive trænet i hvordan du styrer din hest og turen vil foregå med en guide i det tempo du føler dig tryg i. Rideklubben har en regel om at ryttere maximalt må veje 85kg, for hestenes sikkerhed. Overstiger du grænsen, vil vi tilbyde en alternativ aktivitet du kan lave, som f.eks. massage ved hotellet eller en båd cruise på Nilen.

Efter ridning vil der være frokost ved hotellet og derefter kørsel tilbage til Try Medics huset i Entebbe, så du kan nå at blive veludhvilet til en ny praktikuge den efterfølgende dag. Køreturen tilbage til huset tager ca. 3 timer.

Denne forlænget weekendtur koster 3599 DKK og inkluderer, alt transport, 2 overnatninger, 1 times ridning, 1 times ATV safari, endags riverrafting tur samt alle måltider. Oftest tager alle rejsende på turen.

Botanical garden

I Entebbe byen du kommer til at bo i under opholdet ligger parken Botanical Garden med udsigt over Lake Victoria. Du og dit hold får mulighed for at besøge parken en eftermiddag efter endt praktik. I parken kan man være heldig at spotte Colobus aber og du vil få mulighed for at fodre vervet aber sammen med parkens dyrepasser.

Skræddersyet lokalt tøj

Under dit ophold, vil en skrædder komme forbi Try Medics huset. Skrædderen kan syg nederdele, kjoler og mere. Under weekendturen til Kampala, kan du købe stof og herefter få skrædderen til at lave det du gerne vil have.


Biograftur

Kort kørsel fra Try Medics huset ligger en biografen Numax Cinema ved shoppingcentret Victoria Mall, Entebbe. Nogle aftener under opholdet arrangerer vi biograftur for dig og dine medrejsende samt Try Medics personalet. At tage i biografen koster 20.000 Ugandan shilling (ca. 35kr).

Zipline og Trætops forhindringsbane

Under opholdet bor dig og dine medrejsende i Entebbe, som har udsigt over Lake Victoria, der er den største sø i Afrika.

På Lake Victoria ligger der en masse mindre øer og en af disse får du mulighed for at besøge. Denne tur tager dig til Park Shoebill Island, hvor der er en trætops forhindringsbane og Zipline, du kan begive dig ud i. 

Turen foregår en eftermiddag under opholdet efter endt praktik, hvor du og resten af dit hold vil blive sejlet i speedbåd til øen. Sejlturen tager ca. 20 minutter. Efter ankomst vil der blive serveret frokost, så i med god idé kan bevæge jer ud i forhindringsbanen derefter.

Turen koster 200.000 Ugandan shilling (ca. 360 DKK) og inkluderer båd transport til og fra øen, frokost, Zipline og trætops forhindringsbane.

Eksempel på et 4 ugers program over aktiviteterne rundt om hospitalspraktikken

  Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag
Uge 1 Introduktion til hospitalet Teambuilding Gå tur til det lokale handelsmarked Hospitals lektion BBQ Kampala tur

Kampala tur

Uge 2 Skrædder besøg Hospitals lektion Afro-fit Hospitals lektion Weekendtur til til floden Nilen
Uge 3 Shoppingcenter besøg Hospitalslektion Shoebill Island
Zipline og trætopsforhindringsbane
Hospitals lektion Safari til Murchison falls
Uge 4   Hospitals lektion Botanical garden Hospitals lektion Afslutningsfest hjemrejsedag  

Huset i Uganda

Du og dine medrejsende vil bo i vores Try Medics hus i Entebbe. Huset er udelukkende for rejsende og ligger en 5 minutters køretur fra hospitalet. Try Medics huset har en stor have, fede afslapningssteder, volleyball bane, tv, udsigt over Lake Victoria og masser af plads til at hygge med dine medrejsende efter endt praktik. Yderligere er der wifi i huset, så du kan holde kontakten med dem derhjemme. Vi oplever der bliver skabt et stærkt sammenhold blandt tilmeldte, da alle har en fælles interesse i det sundhedsfaglige felt. Det er derfor sikkert at tage på opholdet alene! 

Du og dine medrejsende vil dagligt blive kørt til og fra hospitalet.

Ugandas historie

Ugandas historie

Uganda, også bedre kendt som Afrikas perle, vil være en af de mest frodige lande du nogensinde vil besøge. Landet har utrolig mange naturressourcer, frugtbar jord og skønne mennesker. Et kæmpe land som huser Victoria Lake, som er udmunding af Nilen, hvor er der mulighed for en aktion fyldt weekend langs Nilens breder og adskillige nationalparker hvor der er mulighed for at se alverdens dyr, deriblandt løver, leoparder, elefanter og giraffer.  

En tidligere britisk koloni, som kun opnåede selvstændighed i 1962, og har kæmpet sig igennem civil krig og undertrykkelse af Idi Amin, er nu et stabilt land med økonomisk fremgang, hvilket ses gennem storbyens gader i moderne Kampala. Når man kommer ud fra storbyens fang, og i de mindre landsbyer vil det være præget af et simplere liv, som består primært af agrikultur.

Lyder det som noget for dig?

Tilmeld dig nu eller læs mere om opholdet
TilmeldLæs mere om opholdet