Sygeplejerske praktik i udlandet

 Er du sygeplejestuderende og ønsker klinisk erfaring indenfor et sundhedsvæsen i udlandet?

 

 

Få mulighed for at opnå en større forståelse for global sundhedspleje og kom 4-12 uger i sygeplejerske praktik i et U-land.

Programmet vil under trygge rammer rykke dig personligt og fagligt. Som sygeplejestuderende har du på de fleste uddannelsesinstitutioner mulighed for at kombinere opholdet med f.eks. studieforløbet på 4, 5 og 7 semester. Det er dog ikke et krav at tage i praktik i udlandet i forbindelse med studiet til sygeplejerske. Men det er en oplagt mulighed.

 

 

   

             Udlandspraktik sygeplejerske

               Hvordan forløber sygepleje-programmet?

På Sygepleje-programmet følger du en betroet sygeplejerske fra et af vores partner hospitaler, som vil fungere som din mentor i det daglige arbejde på afdelingen. Sammen med din mentor vil du være med rundt til behandling af patienter, observere procedurer og opleve dagligdagen på hospitalet.

I løbet af dagen vil din mentor dele ud af sin erfaring, udførligt forklare hvad han/hun foretager sig, den bagvedliggende teori og behandlingsprocedure. Sammen med din mentor vil du under supervision kunne blive stillet opgaver, som vil variere alt afhængig af dit uddannelsesniveau og mentorens vurdering af opgavens sværhedsgrad. Dette kan f.eks. indebære at assistere din mentor med at foretage sårpleje, kliniske observationer og måle vitale værdier. Du vil som udgangspunkt følges ad med minimum én medstuderende under din udlandsprak som sygeplejerske, så I kan dele jeres oplevelser.

Yderligere vil du og dine medstuderende deltage i lektioner holdt af hospitalets personale med formålet om at fremme jeres viden om relevante sygdomme og behandlingsprocedure på de forskellige afdelinger, samt viden om sundhedsvæsenets udfordringer og opbygning på din valgte destination. På denne måde vil du få en god teoretisk baggrund for hvad du oplever på afdelingerne. Udlandspraktik indenfor sygepleje har mange fordele, da du såvel som at udvikle dig personligt og fagligt, også får et indblik i, hvordan det er at være sygeplejerske i et U-land, i en helt anden kultur end du er vant til. 

Hvilke afdelinger tilbydes sygeplejerske praktik på?

For hver uge du er på programmet, får du mulighed for at observere i en ny afdeling, såfremt du ønsker en bred indsigt i hospitalssygeplejerskens hverdag. Vi skræddersyr et ophold på minimum 4 uger med hensyntagen til dine præferencer og til fordelingen af studerende. Det vil være muligt at strukturere dine afdelinger, så du får bedst mulighed for at opnå læring inden for dine fokusområder.

Hvor meget kan du forvente at være på hospitalet?

En typisk praktikdag forløber fra omkring kl. 7:30 – 12:00 og fortsætter en gang om ugen ud på eftermiddagen med undervisningslektionen. Såfremt det ønskes, er det muligt at forlænge sin praktikdag, så man er praktik fra omkring kl. 7:30 – 15:00. På nogle afdelinger kan du opleve at tidspunkterne for praktikken varierer. Hvis du er på kirurgisk afdeling, kan der godt være planlagt en operation om eftermiddagen, som du skal observere.

Oplevelser uden for hospitalet, når du er i praktik i udlandet som sygeplejerske

Praktikken forløber fra mandag til fredag. I fritiden vil der være rig mulighed for at udnytte destinationens mange muligheder. Mange fritidsaktiviteter vil være inkluderet i dit ophold som f.eks. at svømme med vilde delfiner på Zanzibar eller en weekends safaritur på savannen i Uganda.

Du kan læse mere om de forskellige destinationer og hvilke kulturelle oplevelser der er inkluderet i opholdet rundt om praktikken her.

Er du interesseret i et ophold længere end 4 uger, er der mulighed for at kombinere de to destinationer, så du f.eks. er 4 uger på Zanzibar efterfulgt af 4 uger i Uganda. Vælger du et kombineret ophold, vil vi stå for din fly transport mellem destinationerne. Du kan selvfølgelig også vælge at blive mere end 4 uger på den samme destination.

Kan du kombinere opholdet med et studieforløb?

Vil du gerne afsted i forbindelse med et studieforløb, skal du selv sikre, at din uddannelsesinstitution tillader det. Vi anbefaler, at du tager kontakt til din studievejleder og sikrer, at du kan kombinere opholdet med forløbet du påtænker at rejse i. Vi kan være behjælpelige med at sende dig dokumentation om opholdet og korrespondere med din studievejleder før afrejse. Vi vil ligeledes imødekomme dine læringsmål for studieforløbet bedst muligt. Passer vores faste opholdsstartstidspunkter ikke med studieperioden, du kan rejse i, så blot skriv det til os. Vi kan godt arrangere særskilte opholdsstartstidspunkter, så dit ophold passer med perioden, du kan tage afsted i.

Vi har tidligere haft sygeplejestuderende afsted på deres 4 eller 7 semester. Overvejer du at tage afsted 8 uger i forbindelse med dit 4. semester, har vi lavet et særskilt tilbud du kan læse om her.

I forbindelse med 4 semester har vi haft studerende afsted fra
Københavns Professionshøjskole, UCL og Professionshøjskolen Absalon.

På 7 semester har vi haft studerende afsted fra
UCL, Københavns Professionshøjskole, Sygeplejerskeuddannelsen Aalborg (UCN) og VIA University College.

 

Hvem passer på dig?

Vi har etableret sikre rammer omkring din udlandspraktik som sygeplejerske på alle destinationer, for at fremme din læring og oplevelse. Vores dedikeret program manager på destinationen vil sikre, at dit ophold forløber som planlagt, og at du vil blive ordentligt introduceret til hospitalet og de involverede mentorer. Program manageren vil dagligt følge op på dine fremskridt og være tilgængelig for dig under hele dit ophold.

Manageren kan også være behjælpelig med råd til sjove aktiviteter, som du og dine medrejsende kan lave. Du vil komme til at bo i Try Medics huset med resten af dit hold. Udover program manageren vil der bl.a. være kokke, rengøringspersonale og chauffører ved huset, så du kun skal fokusere på at nyde din hospitalspraktik og dit ophold.

Sygepleje-programmet er en unik mulighed for at kombinere et fagligt ophold med kulturelle oplevelser og nye bekendtskaber med en fælles interesse i det sundhedsfaglige.

Læs om andres oplevelser her.

 

 

Tidligere rejsende

Universitetshospital i Uganda, du har mulighed for at komme i praktik på

Kommende opholdsstartstidspunkter

Zanzibar

2022

25 September (Udsolgt)
23 Oktober (Udsolgt)
20 November (Udsolgt)

2023

8 Januar (Udsolgt)
5 Februar (Udsolgt)
5 Marts (Udsolgt)
2 April (Udsolgt)
4 Juni
2 Juli
30 Juli
27 August
24 September
22 Oktober
19 November

Uganda

2021

30 Maj (Udsolgt)
27 Juni
25 Juli
22 August
19 September
17 Oktober
14 November

2022

2 Januar
30 Januar
27 Februar
27 Marts

Vil du vide mere?

Læs om de mulige destinationer og hvilke aktiviteter som er inkluderet rundt om din hospitalspraktik.

Er det noget for dig?

Tilmeld dig nu og se frem til et ophold fyldt med personlig udvikling, kulturelle oplevelser og nye venskaber for livet.