Sabbatår i udlandet

præ-medicin

Overvejer du en medicinsk karriere?

Kom på et 4-12 ugers praktikforløb og få unik medicinsk erfaring gennem at skygge læger på et hospital i udlandet. Erfaring der kan gøre dig mere sikker i dit studievalg, styrke din sundhedsfaglige viden og give dig indblik i hvad arbejdet som læge kan indeholde. Yderligere vil du opnå personlig modning, få kulturelle oplevelser og skabe nye venskaber for livet. Oplagt til et sabbatår for dig der påtænker at læse til læge eller allerede er optaget på medicinstudiet og venter på studiestart. Du skal minimum være 18 år ved opholdsstart for at deltage.

 

Hvordan foregår praktikprogrammet?

På læge-programmet følger du en betroet læge fra et af vores partner hospitaler, som vil fungere som din mentor i det daglige arbejde på afdelingen. Sammen med din mentor vil du være med rundt til behandling af patienter, observere procedurer og opleve dagligdagen på hospitalet.

Ved de forskellige patienter vil din mentor dele ud af sin erfaring, udførligt forklare patientens sygdom og svare på spørgsmål du eventuelt måtte have. Mentorerne er indstillet på det kan være din første gang i et hospitalsmiljø og strukturer din praktik efter dette. Under din praktik vil du som udgangspunkt følges ad med minimum én medstuderende, så i kan dele jeres oplevelser.

Yderligere vil du og dine Try Medics medstuderende deltage i lektioner, holdt af hospitalets personale til formål at fremme jeres viden om relevante sygdomme og behandlingsprocedure på de forskellige afdelinger. På denne måde vil du få en god teoretisk baggrund for hvad du oplever på afdelingerne.

Du vil være i observationspraktik, når du er på hospitalet og du skal derfor ikke udføre eller vil blive pålagt nogle lægefaglige opgaver. Din læring sker gennem at følge hospitalspersonalet, lære fra dem og opleve deres dagligdag.

Mød lægen Dr. Salum i dette indlæg, der til dagligt arbejde på intern medicinsk afdeling og som du har mulighed for at følge under et Try Medics ophold på Zanzibar. 

Hvad kan du forvente at opleve på hospitalet?

Alt efter dine afdelingspræferencer vil du kunne komme til at opleve behandling af tropiske sygdomme såsom Malaria, observere fødsler, observere operationer og meget mere. Praktikken vil give dig et uvurderlig indblik i, hvad der kræves i en medicinsk karriere.

Hvilke afdelinger?

For at sikre du får et bredt indblik i en læges arbejde, giver vi dig muligheden for at vælge en ny afdeling hver uge du er på programmet. Du har mulighed for selv at vælge dine afdelingspræferencer ved tilmelding, og så vil vi imødekomme dine ønsker bedst muligt. Mulige afdelinger er f.eks. medicinsk, ambulant, børneafdeling, kirurgisk og fødsel.

Hvor meget kan du forvente at være på hospitalet?

En typisk praktikdag forløber, som udgangspunkt fra omkring 7:30 – 12:00 og fortsætter en gang om ugen ud på eftermiddagen med undervisningslektion. På nogle afdelinger kan du opleve at tidspunkterne for praktikken varierer. F.eks. hvis du er på kirurgisk afdeling, kan der godt være planlagt en operation om eftermiddagen, som du skal observere.

Med tidsplanen er der mulighed for at opleve destinationen i din fritid. Praktikken forløber fra mandag til fredag. I fritiden vil der være rig mulighed for at udnytte destinationens mange muligheder. Mange fritidsaktiviteter vil være inkluderet i dit ophold som f.eks svømning med vilde delfiner på Zanzibar eller en weekend safaritur på savannen i Uganda.

Du kan læse mere om de forskellige destinationer og hvilke kulturelle oplevelser der er inkluderet i opholdet rundt om praktikken her.

Er du interesseret i et ophold længere end 4 uger, er der en mulighed for at kombinere de to destinationer, så du f.eks. er 4 uger i Uganda efterfulgt af 4 uger på Zanzibar. Vælger du et kombineret ophold, vil vi stå for din fly transport mellem destinationerne. Du kan selvfølgelig også vælge at blive mere end 4 uger på den samme destination.

Personlige og karrieremæssige fordele

Er du interesseret i at læse medicin, er et Try Medics ophold et godt udgangspunkt, som vil give dig indblik i lægefagligt arbejde og styrke din sundhedsfaglige viden. Erfaring, der kan gøre dig mere sikker i dit studievalg.

Overvejer du at tage på et ophold for at styrke dit CV evt. til kvote 2 optagelse, skal du være opmærksom på at opholdet alene, ikke forbedrer dine chancer. Opholdet kan give dig relevant erfaring, som du kan bruge til refleksioner over din motivation og potentiale til at gennemføre medicinstudiet.

Hvem passer på dig?

Vi har etableret sikre rammer omkring praktikken på alle destinationer, for at fremme din læring og oplevelse. Vores dedikeret program manager på destinationen vil sikre dit ophold forløber som planlagt og at du vil blive ordentligt introduceret til hospitalet og de involverede mentorer. Program manageren vil dagligt følge op på dine fremskridt og være der under hele dit ophold. Manageren kan også være behjælpelig med råd til sjove aktiviteter dig og dine medrejsende kan lave. Du vil komme til at bo i Try Medics huset på destinationen med resten af dit hold. Udover program manageren vil der bla. være kokke, rengøringspersonale og chauffører ved huset, så du kun skal fokuserer på din hospitalspraktik og ophold.

Programmet er en unik mulighed for at kombinere karrieremæssig udvikling med kulturelle oplevelser, nye bekendtskaber og socialt sammenhold. Oplagt mulighed til sabbatåret.

Læs om andres oplevelser af præ-medicinprogrammet i blogindlæg skrevet af tidligere rejsende her.

Kan du sætte hak ved nedenstående, er et ophold oplagt til dig;

  • Du overvejer et sundhedsfagligt studie eller venter studiestart på en sundhedsfaglig uddannelse du er optaget på.
  • Du vil gerne have indblik i arbejdet som læge.
  • Du vil ud at rejse i dit sabbatår og opleve andre kulturer.
  • Du vil skabe nye bekendtskaber med en fælles interesse i det sundhedsfaglige felt.

 

Tidligere rejsende

Kommende opholdsstartstidspunkter

Zanzibar

2022

25 September (Udsolgt)
23 Oktober (Udsolgt)
20 November (Udsolgt)

2023

8 Januar (Udsolgt)
5 Februar (Udsolgt)
5 Marts (Udsolgt)
2 April (Udsolgt)
4 Juni
2 Juli
30 Juli
27 August
24 September
22 Oktober
19 November

Uganda

2022

28 August (Udsolgt)
25 September (Udsolgt)
23 Oktober (Udsolgt)
20 November (Udsolgt)

2023

8 Januar (Udsolgt)
5 Februar (Udsolgt)
5 Marts (Udsolgt)
4 Juni
2 Juli
30 Juli
27 August
24 September
22 Oktober
19 November

Vil du vide mere?

Læs om de mulige destinationer og hvilke aktiviteter som er inkluderet rundt om din hospitalspraktik.

Er det noget for dig?

Tilmeld dig nu og se frem til et ophold fyldt med personlig udvikling, kulturelle oplevelser og nye venskaber for livet.