præ-tandlæge

  Overvejer du en karriere som tandlæge? Bliv klar til dit tandlæge studie

Kom på et 4-12 ugers praktikforløb og få førstehåndserfaring med tandfagligt arbejde gennem at skygge en tandlæge på en tandklinik i udlandet. Erfaring der vil styrke din          forståelse for tandlægens arbejdsområder, samt give dig et indblik i hvordan det er at være tandlæge i udlandet. Påtænker du at læse til tandlæge, kan praktikken gøre dig             mere sikker i dit studievalg. Yderligere vil du opnå personlig modning, kulturforståelse og skabe nye venskaber for livet.

Opholdet er oplagt til et sabbatår, hvis du overvejer at læse til  tandlæge eller allerede er optaget på odontologistudiet og gerne vil have relevant erfaring inden opstarten af dit tandlæge studie. Du skal minimum være 18 år ved opholdsstart for at deltage.

Hvordan forløber programmet?

På programmet følger du en betroet tandlæge fra et af vores partner hospitaler, som vil fungere, som din mentor i det daglige arbejde på afdelingen. Du vil i tæt samarbejde med din mentor overvære tandlægens arbejde. Din mentor vil dele ud af sin medicinske erfaring, udførligt forklare procedurer og behandling af patienter samt svare på spørgsmål du eventuelt måtte have. Mentorerne er indstillet på, at det kan være din første gang i et hospitalsmiljø og din praktik vil derfor være struktureret efter dette. Programmet er en oplagt mulighed for dig, som gerne vil have mere erfaring indenfor branchen, inden opstarten af dit tandlæge studie. 

Yderligere vil du og dine Try Medics medstuderende deltage i lektioner, holdt af hospitalets personale, som har til formål at fremme jeres viden om relevante sygdomme og behandlingsprocedurer på de forskellige afdelinger.

Du vil være i observationspraktik, når du er på hospitalet og du skal derfor ikke udføre eller vil blive pålagt nogle sygeplejefaglige opgaver. Din læring sker gennem at følge hospitalspersonalet, lære fra dem og opleve deres dagligdag. Sideløbende med din praktik, vil du dagligt få et indblik i hvilke forskelle der er ved at være tandlæge i udlandet, samt hvilke forpligtelser det medfører.  

Se et interview og læs et indlæg med en tidligere rejsende, som var 4 uger på præ-tandlægeprogrammet i dette link.

Hvor meget kan du forvente at være på hospitalet?

En typisk praktikdag forløber som udgangspunkt fra omkring kl. 7:30 – 12:00, og fortsætter en gang om ugen ud på eftermiddagen med undervisningslektionen.

Med tidsplanen er der mulighed for at opleve destinationen i din fritid. Praktikken forløber fra mandag til fredag. I fritiden vil der være rig mulighed for at udnytte destinationens mange muligheder. Mange fritidsaktiviteter vil være inkluderet i dit ophold som f.eks. at svømme med vilde delfiner på Zanzibar eller en weekends safaritur på savannen i Uganda.

Du kan læse mere om de forskellige destinationer, og hvilke kulturelle oplevelser der er inkluderet i opholdet rundt om praktikken her.

Er du interesseret i et ophold længere end 4 uger, er der mulighed for at kombinere de to destinationer, så du f.eks. er 4 uger i Uganda efterfulgt af 4 uger på Zanzibar. Vælger du et kombineret ophold, vil vi stå for din fly transport mellem destinationerne. Du kan selvfølgelig også vælge at blive mere end 4 uger på den samme destination.

Personlige og karrieremæssige fordele

Er du interesseret i at læse odontologi (til tandlæge), er et Try Medics ophold et godt udgangspunkt, som vil give dig indblik i tandlægefagligt arbejde og styrke din sundhedsfaglige viden. Erfaring, der kan gøre dig mere sikker i dit studievalg.

Overvejer du at tage på et ophold for at styrke en evt. kvote 2 ansøgning, skal du være opmærksom på, at opholdet ikke alene blot forbedrer dine chancer, men at det derimod også kan give dig relevant erfaring, som du kan bruge til refleksioner over din motivation og potentiale til at gennemføre tandlægestudiet. Der er derfor mange fordele ved et udlandspraktikophold, som du kan tage med dig på dit tandlæge studie. Og hvem ved? Måske du en dag selv får lyst til at arbejde som tandlæge i udlandet?

Hvem passer på dig?

Vi har etableret sikre rammer omkring praktikken på alle destinationer, for at fremme din læring og oplevelse. Vores dedikeret program manager på destinationen vil sikre, at dit ophold forløber sig som planlagt, og at du vil blive ordentligt introduceret til hospitalet og de involverede mentorer. Program manageren vil dagligt følge op på dine fremskridt, og være tilgængelig for dig under hele dit ophold. Manageren kan også være behjælpelig med råd til sjove aktiviteter, som dig og dine medrejsende kan lave. Du vil komme til at bo i Try Medics huset på destinationen med resten af dit hold. Udover program manageren vil der bl.a. være kokke, rengøringspersonale og chauffører ved huset, så du kun skal fokusere på at nyde din hospitalspraktik og dit ophold.

Programmet er en unik mulighed for at kombinere karrieremæssig udvikling med gode oplevelser og socialt sammenhold. Det er en oplagt mulighed til sabbatåret.

Kan du sætte hak ved nedenstående, er et ophold oplagt til dig hvis;

  • Du overvejer et sundhedsfagligt studie eller venter studiestart på en sundhedsfaglig uddannelse du er optaget på.
  • Du gerne vil have indblik i arbejdet som tandlæge.
  • Du vil ud at rejse i dit sabbatår og opleve andre kulturer.
  • Du vil skabe nye bekendtskaber med en fælles interesse i det sundhedsfaglige felt.

Tidligere rejsendes refleksioner

Kommende opholdsstartstidspunkter

Zanzibar

2022

25 September (Udsolgt)
23 Oktober (Udsolgt)
20 November (Udsolgt)

2023

8 Januar (Udsolgt)
5 Februar (Udsolgt)
5 Marts (Udsolgt)
2 April (Udsolgt)
4 Juni
2 Juli
30 Juli
27 August
24 September
22 Oktober
19 November (Maks længde 4 uger)

Skriv til info@trymedics.com, hvis din ønskede afgang ikke er mulig at tilvælge på tilmeldingsblanketten eller er registreret som udsolgt, da vi vil nogle tilfælde efter henvendelse kan åbne en ekstra plads.

Uganda

2022

28 August (Udsolgt)
25 September (Udsolgt)
23 Oktober (Udsolgt)
20 November (Udsolgt)

2023

8 Januar (Udsolgt)
5 Februar (Udsolgt)
5 Marts (Udsolgt)
4 Juni
2 Juli
30 Juli
27 August
24 September
22 Oktober
19 November (Maks længde 4 uger)

Skriv til info@trymedics.com, hvis din ønskede afgang ikke er mulig at tilvælge på tilmeldingsblanketten.

Vil du vide mere?

Læs om de mulige destinationer og hvilke aktiviteter som er inkluderet rundt om din hospitalspraktik.

Er det noget for dig?

Tilmeld dig nu og se frem til et ophold fyldt med personlig udvikling, kulturelle oplevelser og nye venskaber for livet.