præ-fysioterapi

Overvejer du en karriere som fysioterapeut og vil du danne dig viden inden for faget?

Kom på et 4-12 ugers praktikforløb og få unik erfaring ved at skygge fysioterapeuter på et hospital i udlandet. Erfaring der vil styrke din forståelse for fysioterapeutens arbejdsområder, din sundhedsfaglige viden og som kan gøre dig mere sikker i dit studievalg. Yderligere vil du opnå personlig modning, kulturel forståelse og skabe nye venskaber for livet. Et ideelt ophold til et sabbatår fyldt med læring og oplevelser. Du skal minimum være 18 år ved opholdsstart for at deltage.

 

Hvordan foregår programmet?

På fysioterapi-programmet følger du betroet fysioterapeuter på et af vores partner hospitaler, som vil fungerer som mentor for dig i deres daglige arbejde. Du vil sammen med mentorerne være med rundt til behandling af patienter, observere procedurer og opleve dagligdagen på hospitalet.

Ved de forskellige patienter vil dine mentorer dele ud af deres erfaring, udførligt forklare patientens sygdom og svare på spørgsmål du eventuelt måtte have. Mentorerne vil yderligere give dig relevant teori, så du får en teoretisk baggrund for hvad du oplever. Alle mentorerne er indstillet på det kan være din første gang i et hospitalsmiljø og strukturerer din praktik efter dette.

Praktikken vil give dig et unikt førstehåndsindblik i forskellige aspekter inden for fysioterapi. Du vil f.eks. lære om øvelsesterapi, rehabilitering af patienter med ortopædkirurgiske sygdomme, fysioterapi der fremmer hjerte- og lungesygdomme m.m.

Fysioterapiafdelingen på hospitalerne arbejder tæt sammen med andre sengeafdelinger og ambulatorier, som f.eks. kirurgisk. Du vil derfor få et bredt indblik i hospitalet og hvordan fysioterapeuterne arbejder i tværfaglige teams omkring patientforløb.

Under din praktik vil du som udgangspunkt følges ad med minimum én medstuderende, så i kan dele jeres oplevelser.

Yderligere vil du og dine Try Medics medstuderende deltage i lektioner, holdt af hospitalets personale til formål at fremme jeres viden om relevante sygdomme og behandlingsprocedure på de forskellige afdelinger. På denne måde vil du få en god teoretisk baggrund for fysioterapeutens relevans på de forskellige afdelinger på hospitalet.

Du vil være i observationspraktik, når du er på hospitalet og du skal derfor ikke udføre eller vil blive pålagt nogle sundhedsfaglige opgaver. Din læring sker gennem at følge hospitalspersonalet, lære fra dem og opleve deres dagligdag.

Hvor meget kan du forvente at være på fysioterapiafdelingen?

Som udgangspunkt forløber praktikdagen mandag til fredag fra omkring kl. 9:00 – 13:00 med mulighed for at blive på afdelingen længere, hvis du ønsker det og mentoren har noget relevant at inddrage dig i. Yderligere vil du ugentligt deltage i undervisningslektioner for dig og dine medrejsende.

Hvad kan du opleve rundt om praktikken?

Med tidsplanen er der mulighed for at opleve din valgte destination i din fritid. I fritiden vil der være rig mulighed for at udnytte destinationens mange muligheder med dine medrejsende. Mange fritidsaktiviteter vil være inkluderet i dit ophold som f.eks en safari tur på savannen i Uganda eller svømning med vilde delfiner på Zanzibar.

Du kan læse mere om de to mulige destinationer du kan komme til og hvilke aktiviteter der er inkluderet i rejsen, for dig og dine medrejsende.

Yderligere vil du under dit ophold bo sammen med alle dine medrejsende i vores store Try Medics huse på destinationen. Husene har gode afslapningssteder, tv, wifi m.m. Der vil derfor være rig mulighed for at hygge med dine medrejsende efter en praktikdag. Vi oplever der bliver skabt et stærkt sammenhold blandt rejsende og glæde af at kunne dele oplevelserne med hinanden. Da alle rejser med en fælles interesse i det sundhedsfaglige felt, bliver der hurtigt skabt venskaber – Det er derfor sikkert at tage på opholdet uden at kende andre på forhånd.

Personlige og karrieremæssige fordele

Er du interesseret i at læse til fysioterapeut, er et Try Medics ophold et godt udgangspunkt, som vil give dig indblik i fysioterapeutens arbejdsområder og styrke din sundhedsfaglige viden. Erfaring, der kan gøre dig mere sikker i dit studievalg.

Overvejer du at tage på et ophold for at styrke en evt. kvote 2 ansøgning, skal du være opmærksom på at opholdet alene, ikke forbedrer dine chancer. Opholdet kan give dig relevant erfaring, som du kan bruge til refleksioner over din motivation og potentiale til at gennemføre fysioterapistudiet.

Hvem passer på dig?

Vi har etableret sikre rammer omkring praktikken, for at fremme din læring og oplevelse. På hver destination er der en dedikeret program manager som vil sikre dit ophold forløber som planlagt og at du vil blive ordentligt introduceret til hospitalet og de involverede mentorer. Program manageren vil dagligt følge op på dine fremskridt og være der under hele dit ophold. Udover program manageren vil der bla. være kokke og rengøringspersonale, så du kun skal fokusere på din hospitalspraktik og ophold.

Læs om andres oplevelser af præ-fysioterapiprogrammet i blogindlæg skrevet af tidligere rejsende her.

Kan du sætte hak ved nedenstående, er et ophold oplagt til dig;

  • Du overvejer at læse til fysioterapeut eller allerede er optaget og venter på studiestart.
  • Du vil gerne have indblik i arbejdet som fysioterapeut.
  • Du vil ud at rejse i dit sabbatår og opleve andre kulturer.
  • Du vil skabe nye bekendtskaber med en fælles interesse i det sundhedsfaglige felt.

Tidligere rejsende

Kommende opholdsstartstidspunkter

Uganda

2022

28 August (Udsolgt)
25 September (Udsolgt)
23 Oktober (Udsolgt)
20 November (Udsolgt)

2023

8 Januar (Udsolgt)
5 Februar (Udsolgt)
5 Marts (Udsolgt)
4 Juni
2 Juli
30 Juli
27 August
24 September
22 Oktober
19 November (Maks længde 4 uger)

Skriv til info@trymedics.com, hvis du ønskede afgang ikke er mulig at vælge på tilmeldingsblanketten.

Zanzibar

2022

25 September (Udsolgt)
23 Oktober (Udsolgt)
20 November (Udsolgt)

2023

8 Januar (Udsolgt)
5 Februar (Udsolgt)
5 Marts (Udsolgt)
2 April (Udsolgt)
4 Juni
2 Juli
30 Juli
27 August
24 September
22 Oktober
19 November (Maks længde 4 uger)

Vil du vide mere?

Læs om de mulige destinationer og hvilke aktiviteter som er inkluderet rundt om din hospitalspraktik.

Er det noget for dig?

Tilmeld dig nu og se frem til et ophold fyldt med personlig udvikling, kulturelle oplevelser og nye venskaber for livet.