Chat with us, powered by LiveChat

Overvejer du en karriere som fysioterapeut og vil du danne dig viden inden for faget?

Kom på et 4-12 ugers praktikforløb og få unik erfaring ved at skygge fysioterapeuter på et stort universitetshospital i Uganda.

 

Overvejer du en karriere som fysioterapeut og vil du danne dig viden inden for faget?

Kom på et 4-12 ugers praktikforløb og få unik erfaring ved at skygge fysioterapeuter på et stort universitetshospital i Uganda. Erfaring der vil styrke din forståelse for fysioterapeutens arbejdsområder og din sundhedsfaglige viden. Yderligere vil du opnå personlig modning, kulturel forståelse og skabe nye venskaber for livet. Et ideelt ophold til et sabbatår fyldt med læring og oplevelser.

 

Hvordan foregår praktik programmet?

På fysioterapi-programmet følger du betroet fysioterapeuter på universitetshospitalet Mbarara Regional Referral Hospital i Uganda, som vil fungerer som mentor for dig i deres daglige arbejde. Du vil sammen med mentorerne være med rundt til behandling af patienter, observere procedurer og opleve dagligdagen på hospitalet.

Ved de forskellige patienter vil dine mentorer dele ud af deres erfaring, udførligt forklare patientens sygdom og svare på spørgsmål du eventuelt måtte have. Mentorerne vil yderligere give dig relevant teori, så du får en teoretisk baggrund for hvad du oplever. Alle mentorerne er indstillet på det kan være din første gang i et hospitalsmiljø og strukturerer din praktik efter dette.

Praktikken vil give dig unikt førstehåndsindblik i forskellige aspekter inden for fysioterapi. Du vil f.eks. lære om øvelsesterapi, rehabilitering af patienter med ortopædkirurgiske sygdomme, fysioterapi der fremmer hjerte- og lungesygdomme m.m.

Fysioterapiafdelingen på hospitalet arbejder tæt sammen med andre sengeafdelinger og ambulatorier, som f.eks. kirurgisk. Du vil derfor få et bredt indblik i hospitalet og hvordan fysioterapeuterne arbejder i tværfaglige teams omkring patientforløb.

Under din praktik vil du som udgangspunkt følges ad med minimum én medstuderende, så i kan dele jeres oplevelser.

Yderligere vil du og dine Try Medics medstuderende deltage i lektioner, holdt af hospitalets personale til formål at fremme jeres viden om relevante sygdomme og behandlingsprocedure på de forskellige afdelinger. På denne måde vil du få en god teoretisk baggrund for fysioterapeutens relevans på de forskellige afdelinger på hospitalet.

Du vil være i observationspraktik, når du er på hospitalet og du skal derfor ikke udføre eller vil blive pålagt nogle sundhedsfaglige opgaver. Din læring sker gennem at følge hospitalspersonalet, lære fra dem og opleve deres dagligdag.

Hvor meget kan du forvente at være på fysioterapiafdelingen?

Som udgangspunkt forløber praktikdagen mandag til fredag fra omkring kl. 9:00 – 13:00 med mulighed for at blive på afdelingen længere, hvis du ønsker det og mentoren har noget relevant at inddrage dig i. Yderligere vil du to gange om ugen deltage i lektioner for dig og dine medrejsende fra kl. 8:00-9:00.

Hvad kan du opleve rundt om praktikken?

Med tidsplanen er der mulighed for at opleve destinationen i din fritid. I fritiden vil der være rig mulighed for at udnytte destinationens mange muligheder med dine medrejsende. Mange fritidsaktiviteter vil være inkluderet i dit ophold som f.eks en safari tur på savannen i Uganda, hvor du vil se de dyr du så i løvernes konge, i deres naturlige omgivelser. Du kan læse mere om aktiviteterne inkluderet rundt om praktikken på hospitalet her

Yderligere vil du under dit ophold bo sammen med alle dine medrejsende i vores store Try Medics hus i Uganda, som ligger en 25 minutters gåtur fra hospitalet. Huset har gode afslapningssteder, volleybane, tv, wifi m.m. Der vil derfor være rig mulighed for at hygge med dine medrejsende efter en praktikdag. Vi oplever der bliver skabt et stærkt sammenhold blandt rejsende og glæde af at kunne dele oplevelserne med andre.

Er du interesseret i at læse til fysioterapeut, er et Try Medics ophold et godt udgangspunkt, som vil give dig indblik i fysioterapeutens arbejde og styrke din sundhedsfaglige viden. Du vil få unik erfaring med faget, personlig modning, kulturel forståelse og uforglemmelige oplevelser.
Har du ikke nødvendigvis et gennemsnit der rækker til at komme ind på din drømmeuddannelse, kan praktikopholdet forbedre dine muligheder, ved at give dig erfaring, som du kan reflektere over i din kvote-2 ansøgning.

Hvem passer på dig?

Vi har etableret sikre rammer omkring praktikken, for at fremme din læring og oplevelse. Vores dedikeret program manager i Uganda vil sikre dit ophold forløber som planlagt og at du vil blive ordentligt introduceret til hospitalet og de involverede mentorer. Program manageren vil dagligt følge op på dine fremskridt og være der under hele dit ophold. Manageren kan også være behjælpelig med råd til sjove aktiviteter dig og dine medrejsende kan lave. Du vil komme til at bo i Try Medics huset med resten af dit hold. Udover program manageren vil der bla. være kokke og rengøringspersonale, så du kun skal fokusere på din hospitalspraktik og ophold.

Præ-fysioterapi opholdet tilbydes kun i Uganda

Læs om andres oplevelser af præ-fysioterapiprogrammet i blogindlæg skrevet af tidligere rejsende her.

Kan du sætte hak ved nedenstående, er et ophold oplagt til dig;

  • Du overvejer et sundhedsfagligt studie eller venter studiestart på en sundhedsfaglig uddannelse du er optaget på.
  • Du vil gerne have indblik i arbejdet som fysioterapeut.
  • Du vil ud at rejse i dit sabbatår og opleve andre kulturer.
  • Du vil skabe nye bekendtskaber med en fælles interesse i det sundhedsfaglige felt.

Deltager og mentor refleksioner i Uganda

Kommende opholdsstartstidspunkter

Uganda

2019

25 August
22 September
20 Oktober
17 November (Maks længde 4 uger)

2020

5 Januar
2 Februar
1 Marts
29 Marts (Maks længde 4 uger)
31 Maj
28 Juni
26 Juli
23 August
20 September
18 Oktober
15 November (Maks længde 4 uger)

Vil du vide mere?

Læs om de mulige destinationer og hvilke aktiviteter som er inkluderet rundt om din hospitalspraktik.

Er det noget for dig?

Tilmeld dig nu og se frem til et ophold fyldt med personlig udvikling, kulturelle oplevelser og nye venskaber for livet.