Chat with us, powered by LiveChat

SKREVET AF JOSEPHINE FROMMI & JEANETTE NIELSEN, SYGEPLEJERSKEUDD. ODENSE, 7 SEMESTER, 3 UGER PÅ ZANZIBAR.

Som del af 7. Semester på sygeplejerskeuddannelsen indgår at man har muligheden for at rejse udenlands og prøve kræfter med et andet lands sundhedssystem. Vi var fire piger fra uddannelsen i Odense som havde en stor drøm om at komme til Afrika, og valgte Zanzibar med TryMedics som destination, da der her var lavet en god pakkeløsning med aktiviteter planlagt udenfor praktikken også.  På opholdet, der på vores skole kunne få en varighed på 3 uger, kom vi ikke på et ”hold”, men ankom midt i nogle andre studerendes 4-ugers ophold, og mødte derefter et andet hold på deres første uge. Selvom det naturligvis er en udfordring at komme ind på folk man ikke kender, som har haft 2 uger til at lære hinanden at kende, har det været en fed oplevelse – og de aktiviteter der er planlagt gør at man lærer hinanden at kende alle sammen og får et rigtig godt fællesskab.

I praktikken fik vi tildelt vores førsteprioriteter, som henholdsvis var børneafdelingen, general surgery og maternity. På afdelingerne var vi tilknyttet en mentor, som oftest en læge, som vi fulgte i deres dagligdag. Mentorerne er informeret om at vi er studerende og ved derfor at vi har en basisviden, og kan deltage aktivt i patientplejen.

Hvorvidt man deltager aktivt i praktikken, og hvor meget er helt op til en selv. Man får som studerende lov til mange ting – vi har bl.a. assisteret til en operation, givet medicin intravenøst og hjulpet ved fødsler. Du har som studerende naturligvis et ansvar til at sige fra når dine kompetencer ikke rækker, men du får mulighed for at udfordre dig selv og prøve nogle ting de ikke altid har tid til at lære/undervise i, i Danmark. Vi tager hjem fra Zanzibar med stor oplevelse i baggagen, der bl.a. har lært os om hvor privilegeret vi er , og hvor mange midler vi har i det danske sundhedsvæsen, kontra hvad de har i Afrika, samt et indtryk af hvordan man klarer sig med hvad man har.