SKREVET AF AMALIE RASMUSSEN & LÆRKE PEDERSEN, PRÆ-SYGEPLEJEPROGRAMMET, 6 UGER PÅ ZANZIBAR.

Hej med jer! Vi er to piger, der er på Zanzibar i 6 uger som præ-sygeplejersker. Vi har aldrig før stiftet bekendtskab med et hospital, som vi har hernede. Formiddagene i hverdagene går med, at være på forskellige afdelinger på de to forskellige privathospitaler: Al-Rahma og Global. Der er 7 forskellige afdelinger, for eksempel maternity, OPD, surgery  og meget andet. På hospitalerne følger man en mentor, som altid er meget interesseret i at lære fra sig. Man lærer noget nyt hver eneste dag, og det er meget interessant med så mange forskellige typer patienter, der kommer fra meget anderledes kår end hvad vi er vant til hjemme i Danmark. Man lærer ikke kun om sundhedssystemet, men også meget om kulturen og menneskerne, og de er også meget interesseret om, at høre om Danmark. Med så mange muligheder indenfor sundhedsvæsenet, giver det rigtig meget, at man oplever de forskellige afdelinger, og får skabt sig et indtryk af hvad man selv vil i fremtiden.

Efter hospitalet er der ofte planlagt aktiviter, samt aktiviteter i weekenderne. Man ser meget af Zanzibar og oplever både flot natur og en masse kultur. Guiderne på turene er meget glade for at fortælle en masse, og give os et indtryk af Zanzibars historie og kultur.

I huset er der vores chauffør, rengøringsdamer, køkkendamer og vores to koordinatorer, Maria og Mariam, der alle gør deres bedste for, at gøre vores ophold så fantastisk og mindeværdigt som muligt, og det er med fulde lykkes for dem.  

Vi ville ikke have været vores tur foruden, og anbefaler på det kraftigste at man tager på denne givende udlandsrejse.

Lagt op d. 16/11/2018