SKREVET AF KIA WIND (PRÆ-MEDICINPROGRAMMET) & MELISSA BRAUCKHOFF (KOMBINERET PRÆ-SYGEPLEJE/JORDEMODERPROGRAMMET), BEGGE 4 UGER PÅ ZANZIBAR

Hej med Jer.

Vi hedder Melissa og Kia og er henholdsvis 20 og 19 år. Melissa er afsted som præ-sygeplejerskestuderende/præ-jordemoder og Kia er afsted som præ-mediciner.

Vores rejse startede allerede i September, da hele vores gruppe mødtes i Odense. Det var både nervepirrende og spændende. Men det kan varmt anbefales til alle Jer som skal afsted med en ny gruppe! Det er en god icebreaker lige at møde hinanden i Danmark inden man skal leve sammen i 1 måned.

Da vi endelig nåede d. 17. november landede vi alle på Zanzibar og mødtes i Try Medics huset. Spændte og med en masse sommerfugle i maven. Dagen efter ankomst havde vi rundvisning i Stone Town og besøgte de to hospitaler hvor vi er i praktik. Begge hospitaler er privathospitaler og ligger 10–15 minutters kørsel fra huset. Næste dag startede vores hospitalspraktik og endnu en gang vågnede vi op med sommerfugle i maven.

Hver uge er man på en ny afdelingen på enten Al-Rahma hospital eller Global hospital. På afdelingen tildeles man en mentor, som man følger gennem hele ugen. Selvom det til start var et lille kulturchok at opleve hospitalerne, skal man også huske på at sundhedsvæsnet er helt anderledes og at de har helt andre tilgangsmåder end vi er vant til herhjemme i Danmark.

Trods den store forskel er vores mentorer rigtig gode til at forklare om deres tilgange til tingene, og vigtigst af alt ønsker de kun at lære fra sig! Det giver en tryg fornemmelse

Alt i alt har vores ophold her på Zanzibar har været over alle forventninger. Vi har lært en masse om os selv og ligeledes udviklet mange nye tanker om vores fremtidige studier. Derudover har vi skabt en masse nye venskaber med vores medrejsende og de oplevelser vi sammen har haft, har været helt enestående.

Vi har oplevet Zanzibar på en måde som vi ikke ville kunne, hvis det ikke var for Try Medics.