Chat with us, powered by LiveChat

Kunne du tænke dig et praktikophold i tropiske omgivelser og fascinerende natur?

Kom i praktik på et universitetshospital i den hyggelige tilbagelænede by Mbarara, Uganda. Hospitalspraktikken og de medicinske erfaringer er den primære fokus når du vælger et ophold i Uganda. Du vil dog også få mulighed for at opleve landets spændende kultur og smukke natur sammen med dine medrejsende, i fritiden rundt om din praktik. Inkluderet i dit ophold er en weekend safari, hvor du vil opleve de dyr du så i løvernes konge som barn! Heriblandt løver, chimpanse, gnuer, bøffel, elefanter og mere. Yderligere arranges en forlænget weekendtur til floden The White Nile, hvor du vil have mulighed for at bungee jumpe, riverrafte, ride på hest, køre på firehjulet motorcykel, sejle i kajak m.m. Læs forneden om aktiviteterne inkluderet i dit ophold og hvilke aktiviteter du kan tilvælge undervejs. Vælger du et længere ophold end 4 uger, kan du opleve nedenstående aktiviteter flere gange.

Inkluderede aktiviteter i Uganda

Safari

På denne tur vil du opleve vilde dyr på savannen i deres naturlige omgivelser, heriblandt elefanter, flodheste, gnuer m.m. En fredag eftermiddag vil du og dine medrejsende kører mod Queen Elisabeth Nationalpark, hvor i skal på weekend safari. Efter jeres ankomst til parken, vil i blive indlogeret på et hotel og herefter komme på en kort vandretur til et udsigtspunkt over Twin Lake. Efter en god overnatning vil lørdag morgen starte jeres game drive, hvor i vil blive kørt rundt i nationalparken af safari guides. Med et skarpt blik, skal du spotte de vilde dyr på savannen, under turen. Hvis du er heldig, får du øje på løver. Der vil yderligere på dagen være en båd safari, hvor i på en flod i nationalparken får mulighed for at spotte dyrelivet langs bredderne. Om søndagen, skal du på en guidet vandretur i en regnskov, hvor der er god chance for at støde ind i en af nationalparkens chimpanse familier. Efter gå turen, vil du og dine medrejsende blive kørt tilbage til Try Medics huset, så i kan nå at blive veludhvilet til en ny praktikuge.

 

 

Heldagstur til Lake Bunyonyi

Turen tager dig og dine medrejsende til en af Ugandas dybeste søer. På søen ligger en ø, hvor du vil få mulighed for, at begive dig ud i en træ tops forhindringsbane, der slutter med en svævebane på tværs af søen. Du kan yderligere få dig en dukkert! Dagen slutter af med aftensmad på en restaurant med udsigt over søen.

 

Volleyball kamp

Nær Try Medics huset er en skole med volley som en fast del af deres skolegang. De vil udfordrer dig og dine medrejsende til en sjov volley kamp om eftermiddagen efter endt praktikdag. Skolen har både pige og drengehold. Der bliver oftest spillet 1 til 3 kampe månedligt, alt efter hvad dig og dine medrejsende har mod på.

 

Lokale Marked

Kom på rundvisning og se det lokale marked i byen Mbarara du vil bo i. Her vil du kunne slå en god handel af! At besøge det lokale marked kan blive arrangeret et passende tidspunkt for dig og dine medrejsende efter endt praktikdag.

Danseshow

Under dit ophold byder en traditionelt dansegruppe op til dans ved Try Medics huset. Her vil du og dine medrejsende få afprøvet jeres afrikanske rytmer! Showet ligger en eftermiddag efter endt praktikdag på hospitalet.

Søndagskirke

Om søndagen har du og dine medrejsende mulighed for at tage i kirke, hvor der vil være et gospel kor. At tage i kirke på en søndag i Uganda er en hel unik oplevelse!

 

Tilvalgsaktiviteter i Uganda

White Nile River og hovedbyen Kampala

5 dags tur til floden The White Nile og hovedbyen Kampala.

På denne tur får du mulighed for at riverrafte, ride på hest og køre på firehjuls motorcykel ved den naturskønne flod The White Nile. Yderligere får du mulighed for at opleve Ugandas hovedby Kampala, der huser et spændende byliv med gode shopping og spisesteder. Turen foregår henover en forlænget weekend under dit ophold.

Du og dine medrejsende vil en fredag morgen blive kørt til Jinja, hvor i har tre overnatninger på hotellet The Haven Uganda, der ligger med udsigt over floden Nilen. På dagen vil i ankomme til hotellet ved frokosttid og have resten af eftermiddagen til at nyde hotellets idylliske omgivelser.

Anden dagen startes med en times  ridning på hest i landsbyerne langs Nilen. Du behøves ikke at kunne ride for at tage på turen, da alle hestene er veltrænet og egner sig til alle niveauer. Før din ridetur, vil du blive trænet i hvordan du styrer din hest og turen vil foregå i det tempo du føler dig tryg i. Rideturen er en unik mulighed for at opleve Nilens unikke natur og lokalområde. Rideklubben har en regel om at ryttere maximalt må veje 85kg, for hestenes sikkerhed. Overstiger du grænsen, vil vi tilbyde en alternativ aktivitet du kan lave, som f.eks. massage ved hotellet eller en båd cruise på Nilen.

Efter frokost vil du og dine medrejsende kunne få adrenalinen op, da i vil komme på en guided tur på firehjuls motorcykel, hvor i vil køre på ruter langs Nilen.

På tredje dagen skal i ud og riverrafte på Nilen. Turen betragtes som en af de sjoveste og vildeste endags rafting ture i verden. Turen er for dig der er eventyrlysten og kræver ingen præ-erfaring. Du vil sammen med en guide og dine medrejsende, gennemgå øvelser før i begiver jer ud på floden.

Med et aktivitetspræget program kan du passende forkæle dig selv med en massage på hotellet efter riverrafting, hvor du kan få en times massage for 20$ (ca. 130kr).

På fjerde dagen vil du og dine medrejsende om morgenen, blive kørt til Ugandas dynamiske hovedby Kampala hvor i har en enkel overnatning. I løbet af dagen vil i komme hen til et ‘Craft market’ og shoppingcenter samt gode restauranter hvor i vil spise frokost og aftensmad.

Efter en god nats søvn i Kampala, vil i blive kørt tilbage til Try Medics huset i Mbarara, for at forsætte jeres hospitalspraktik.

Denne 5 dags weekend tur koster 3599kr og inkluderer, transport, 4 overnatninger, 1 times ridning, 1 times firehjuls motorcykel safari, endags riverrafting tur samt alle måltider undtaget frokost og aftensmad i Kampala.

Gorilla trekking

Søndags gorilla trekking tur. Vil du helt tæt på regnskovens konger? Du har mulighed for at tilvælge en guidet gorilla trekking tur i Bwindi Impenetrable Forest, hvor du får mulighed for se de store bjerggorillaer i deres naturlige omgivelser. Turen arrangeres i forlængelse af turen til Lake Bunyonyi, hvor du får mulighed for at udfordre dig selv i en træ tops forhindringsbane samt tage en svævebane på tværs af Uganda dybeste sø. Efter at have tilbragt det meste af din første lørdag på opholdet ved Lake Bunyonyi, vil du om eftermiddagen blive kørt til hotellet Rushaga Gorilla Camp, hvor du og dine medrejsende skal overnatte. Hotellet ligger i idylliske omgivelser. Søndag morgen vil i påbegynde jeres guidet vandretur i regnskoven. Det kan tage alt fra 1-5 timer vandring at finde gorillaerne. I vil have professionelle guides med jer, så turen foregår i trygge rammer. Når i spotter gorillaerne, vil i uden at forstyrre dem, komme helt tæt på med mulighed for at tage billeder. At være så tæt på bjerggorillaerne er en fantastisk oplevelse uden lige. At møde en så nært beslægtede art og at se alle de menneskelige karakteristika som de udviser er en oplevelse der sent vil gå i glemmebogen. Efter vandreturen, vil i blive kørt tilbage til Try Medics huset, så i er fremme til aftensmad. Køreturen tager ca. 2 timer. Dagen efter vil jeres nye praktikuge starte. Gorilla trekking turen koster 5499kr og inkluderer kost og logi samt vandreturen med professionel guides. Minimum antal tilmeldte til turen, skal være 3 for at den bliver til noget. Turen går ud over muligheden for at tage i søndags kirke, da den ligger på samme dag. Tager du et længere ophold end 4 uger, vil du kunne nå begge aktiviteter. Bemærk at det officielle dags gebyr for vandreturen, som myndighederne i Uganda kræver er 600$ (ca. 3735kr). Vi har forsøgt at den samlede pris, så meget nede som mulig, uden at gå på kompromis med kvalitet af transport, hotel og guides. Turen skal tilmeldes senest en måned før din opholdsstartdsdato og kan gøres i forbindelse med tilmelding til programmet eller ved at sende en mail til info@trymedics.com efter tilmelding.

Skræddersyet lokalt tøj

Under dit ophold, vil en skrædder komme forbi Try Medics huset. Skrædderen kan syg nederdele, kjoler og mere. Under turen på det lokale marked, kan du købe stof og herefter få skrædderen til at lave det du gerne vil have.

Aerobic træning

Er du og dine medrejsende interesseret i at træne under dit ophold, vil der være mulighed for at en aerobic træner kommer forbi Try Medics huset en passende eftermiddag efter endt praktik og står for en times træning. Træningen er for alle niveauer og frivilligt om man vil være med. Antallet af gange aerobics træneren kommer forbi Try Medics huset under dit ophold er helt op til dig og dine medrejsende. En times træning koster ca. 10kr pr person.

 

 

Swimmingpool

5 min gåafstand fra Try Medics huset ligger en stor udendørs swimmingpool. Der vil være rig mulighed for at nyde det tropiske vejr og få sig en kold dukkert ved poolen. En dagsbillet til poolen koster 10 kr. Er en oplagt mulighed du og dine medrejsende kan tage hen til eftermiddage efter jeres praktik.

Eksempel på et 4 ugers program over aktiviteterne rundt om hospitalspraktikken

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag
Uge 1 Introduktion til hospitalet Besøge det lokale handelsmarked Hospitals lektion BBQ Tur til Lake Bunyonyi. Mulighed for svæve og trætopbane

Søndags kirke

Gorilla trekking

Uge 2 Hospitals lektion Traditionelt danseshow Hospitals lektion Weekendtur til Jinja. Mulighed for riverrafting, ride på hest og køre på firehjuls motorcykel ved floden Nilen. Bo på hotellet The Haven Uganda.
Uge 3 Afgang fra Jinja til Try Medics huset. Hospitalslektion Volleykamp mod lokalt hold Hospitals lektion Weekendsafari til Queen Elisabeth Nationalpark efter endt fredags praktikdag.
Uge 4 Hospitals lektion Aerobic træning Hospitals lektion

Huset i Uganda

Du og dine medrejsende vil komme til at bo i vores store Try Medics hus. Huset ligger en 7 minutters gåtur fra hospitalet. Huset har en stor have, fede afslapningssteder, volleyball bane, tv og masser af plads til at hygge med dine medrejsende efter en god lang dag på hospitalet. Yderligere er der wifi i huset, så du kan holde kontakten med dem derhjemme. Vi oplever der bliver skabt et stærkt sammenhold blandt tilmeldte, da alle har en fælles interesse i det sundhedsfaglige felt. Det er derfor sikkert at tage på opholdet alene!

Ugandas historie

Ugandas historie

Uganda, også bedre kendt som Afrikas perle, vil være en af de mest frodige lande du nogensinde vil besøge. Landet har utrolig mange naturressourcer, frugtbar jord og skønne mennesker. Et kæmpe land som huser Victoria Lake, som er udmunding af Nilen, hvor er der mulighed for en aktion fyldt weekend langs Nilens breder og adskillige nationalparker hvor der er mulighed for at se alverdens dyr, deriblandt de fantastiske bjerggorillaer.  

En tidligere britisk koloni, som kun opnåede selvstændighed i 1962, og har kæmpet sig igennem civil krig og undertrykkelse af Idi Amin, er nu et stabilt land med økonomisk fremgang, hvilket ses gennem storbyens gader i moderne Kampala. Når man kommer ud fra storbyens fang, og i de mindre landsbyer vil det være præget af et simplere liv, som består primært af agrikultur. Dette ses især i Mbarara, hvor Try Medics befinder sig, hvor byens stolthed er at finde i deres Nkole kvæg med deres smukke lange horn. Du kan læse mere om universitetshospitalet Mbarara Regional Referral Hospital og hvorfor Try Medics syntes dette hospital var ideelt for programmet i denne artikel. 

Du kan også se en video om Uganda i dette link.

Lyder det som noget for dig?

Tilmeld dig nu eller læs mere om opholdet

 

TilmeldLæs mere om opholdet