Chat with us, powered by LiveChat

SKREVET AF ISABELLA B. NIELSEN, STEFANIE V. RASMUSSEN & KATRINE HEJLESEN, PRÆ-JORDEMODER, 4 UGER PÅ ZANZIBAR.

Hejsa! Vi er tre præ-studerende jordemødre, som er taget afsted med TryMedics, for at undersøge hvorvidt jordemoderuddannelsen er noget for os. Vi har fælles været på fødegangen på Al-Rahma i nu 2 uger hvor vi allerede har lært og set utrolig meget. Der er ikke en dag på maternity ward der er ens, hvilket har givet os mange forskellige oplevelser. På afdelingen har vi fulgt den samme mentor gennem forløbet. Hun har været god til at lære fra sig og inddrage os i faget – og så er hun også en utrolig farverig person!

I løbet af vores to ugers praktik har vi indtil nu observeret seks kejsersnit og tre normale fødsler. Der hersker ingen tvivl om, at det afrikanske sundhedssystem adskiller sig meget fra det danske, men på trods af få midler, præsterer de altid at gøre det bedste de kan. Vores observationer har givet os større forståelse for faget, og vi har erfaret, at alle fødsler har sin forskellighed. Praktikopholdet har i gangsat en refleksion over diverse forskelligheder, men også over hvor fantastisk og fascinerende hver fødsel er. Vi har på fødegangen fulgt patienternes forløb fra de træder ind af døren og skal føde, til det sidste blodtryk bliver taget og de med et barn i favnen forlader fødegangen igen i god behold. Fødegangen er også et sted hvor man får lov at komme tæt på Zanzibars traditioner og kultur i samtaler med patienter og vores mentor. Dette hjælper til at give en bedre forståelse for de kulturelle forskelle mellem sundhedssystemerne.

Udover at have været på fødegangen tilbringer vi også tid på klinikken, hvor de gravide kommer til et månedligt tjek for at sikre, at alt er som det skal være. Her har vi fået lov til at lytte til barnets hjerteslag og observeret undersøgelser af gravide kvinder samtidig med, at vi, gennem vores mentor, lærer utrolig meget. Det har været spændende at se gravide i alle forskellige måneder og vi har fundet tryghed i, at de tjekkes og videresendes hurtigt hvis der er mistanke om komplikationer.

Det har altså alt i alt været en god og lærerig oplevelse både at være på klinikken og fødegangen – vi har mødt jordemoderfaget i alle dets faser, hvilket har givet et godt helhedsbillede af hvad faget tilbyder og indeholder. Vi har lært meget om arbejdsområdet, men samtidig også om os selv. Vi vil derfor anbefale alle, der går med en jordemoderdrøm om at tage med TryMedics og opleve faget fra en anden vinkel, mens man får lov at komme helt tæt på. For os har denne tur været med til at give ro i maven om fremtidens uddannelsesmuligheder, mens opholdet har givet os oplevelser og venner for livet.

Hilsen,
Katrine, Isabella og Stefanie

Lagt op d. 18/9/2018