SKREVET AF STEFANIE CHRISTENSEN, PRÆ-SYGEPELEPROGRAMMET &  LAURA ENGSLEV, PRÆ-MEDICIN/JORDEMODERPROGRAMMET, HENHOLDSVIS AFSTED 4 OG 6 UGER PÅ ZANZIBAR.

Hej med jer, alle sammen!!

Vi er to piger, der begge har været super meget i tvivl om, om alt det her “Try Medics”-noget var noget for os og hvorvidt vi overhovedet skulle have en fremtidig karriere inden for sundhedsvæsenet. Kan man godt tage afsted selvom man ikke er sikker på det? Det tænkte vi begge meget over -specielt fordi Try Medics er så hospitalspræget som det er.

Dette var blandt andet én af de store beslutninger der skulle træffes, inden vi tilmeldte os opholdet.

Et andet punkt var, det med at tage helt alene afsted, ovenikøbet til et land langt væk hjemmefra. Oven i det, skal man så bo sammen med over 20 mennesker man ikke kender.. Skal, skal ikke??

Vi tog begge afsted alene, uden at kende nogen andre på holdet. Det var virkelig grænseoverskridende, men allerede i lufthavnen, fik man et indtryk af, at man ikke stod alene i den situation, samt at det hele nok skulle gå. Det lyder kliché-agtigt, men det var oprigtigt, sådan vi havde det.

Vi kendte ikke hinanden hjemmefra, men faldt hurtigt i snak, da vi fandt ud af, at vi begge havde de samme intentioner omkring selve opholdet med Try Medics. Vi ikke var sikre på, om man kunne tage afsted, nu hvor vi var i tvivl omkring vores fremtidige studievalg inden for sundhedsvæsenet. Men det fandt vi hurtigt ud af, at man sagtens kan!

Vi har ihvertfald været rigtig glade for, at vi endte med at tage afsted. Ikke mindst fordi det er en utrolig god måde, at finde ud af, om hele hospitalsmiljøet er noget for os. På samme tid har vi fået nogle vilde oplevelser -både på, samt uden for hospitalet, og en ekstra bonus er de skønne venskaber der følger med.

En anden vild beslutning vi synes vi skulle træffe, var det at rejse 11.934 km væk hjemmefra. Ingen af os havde været i Afrika før og ej heller et u-land og vi forberedte os på et kulturchok. Det vil vi dog ikke sige vi har fået, men der er helt klart mange nye og anderledes ting man skal forholde sig til.

Hvad har vi så fundet ud af, her halvvejs i opholdet?

Jeg, Stefanie har fundet ud af, at hvis jeg skal have en karriere inden for sundhedsvæsenet, så skal det på den ene eller anden måde omhandle børn. Efter jeg har været på afdelingen “maternity”, har jeg også fået nye tanker om enten en uddannelse indenfor jordemoderfaget eller sygeplejerske på fødeafdelingen.

Jeg, Laura har fundet ud af, at på trods af to fantastiske uger, hvor jeg har fulgt en jordemoder, så er det ikke den retning jeg skal følge. Jeg er istedet blevet mere bekræftet i, at hvis jeg skal have en sundhedsfaglig uddannelse, så er det medicin jeg skal læse. Den erfaring tror jeg ikke jeg kunne have fået andre steder, og det er én af de ting vi begge mener Try Medics kan være med til at give!

Fælles for os begge er ihvertfald at lysten til hele den sundhedsfaglige sektor og det at befinde sig på et hospital, kun er blevet større ved at tage herned og blive kastet direkte ud i det! Vi kan helt klart anbefale at tage afsted, om du er usikker på dit studievalg eller ej.

Spring ud i det og vi lover du ikke vil fortryde det!!

Lagt op d. 16/11/2018