Medicinstuderende

Er du medicinstuderende og ønsker klinisk erfaring i et U-land?

Kom på hospitalspraktik og få klinisk erfaring og kombiner evt. opholdet med et meritgivende studieforløb.

Programmet vil under trygge rammer rykke dig personligt og fagligt. Du vil få et unikt indblik i et anderledes sundhedsvæsen samt førstehåndserfaring med klinisk arbejde i et U-land og tropiske sygdomme du sjældent oplever i Danmark

Som medicinstuderende har du i adskillige forløb mulighed for at tage på denne praktik og få merit for opholdet. Læs mere om mulighederne for at få merit længere nede.

 

     

Hvordan foregår programmet?

Under praktikken følger du en betroet læge fra et af vores partner hospitaler, som vil fungere som din mentor i det daglige arbejde på afdelingen. Sammen med din mentor vil du være med rundt til behandling af patienter, observere procedurer og opleve dagligdagen på hospitalet.

I løbet af dagen vil din mentor dele ud af sin erfaring, udførligt forklare hvad han/hun foretager sig, den bagvedliggende teori og behandlingsprocedure. Sammen med din mentor, vil du under supervision kunne blive stillet opgaver, som vil være afhængig af dit uddannelsesniveau og mentorens vurdering af opgavens sværhedsgrad. Du vil som udgangspunkt følges ad med minimum én medstuderende under praktikken, så i kan dele jeres oplevelser.

Yderligere vil du og dine medstuderende deltage i lektioner, holdt af hospitalets personale til formål at fremme jeres viden om relevante sygdomme og behandlingsprocedure på de forskellige afdelinger samt viden om sundhedsvæsenets udfordringer og opbygning på din valgte destination. På denne måde vil du få en god teoretisk baggrund for hvad du oplever på afdelingerne.

Mød en mentor, Dr. Salum i dette indlæg, der arbejder på intern medicinsk afdeling på et af vores partner hospitaler og som du har mulighed for at følge under et Try Medics ophold på Zanzibar.

Hvilke afdelinger?

For hver uge du er på programmet, får du mulighed for at observere i en ny afdeling, såfremt du ønsker en bred indsigt i hospitals lægens hverdag. Vi skræddersyr et ophold på minimum 4 uger med hensyntagen til dine præferencer og til fordelingen af studerende. Det vil være muligt at strukturere dine afdelinger, så du får bedst mulighed for at opnå læring inden for dine fokusområder.

Er du i tvivl om valg af specialisering, kan praktikken muligvis hjælpe dig på vej.

Hvor meget kan du forvente at være på hospitalet?

En typisk praktikdag forløber fra omkring 7:30 – 12:00 og fortsætter en gang om ugen ud på eftermidagen med undervisningslektionen. Efter ønske er det muligt at forlænge sin praktikdag, så man er praktik fra omkring 7:30 – 15:00. På nogle afdelinger kan du opleve at tidspunkterne for praktikken varierer. F.eks. hvis du er på kirurgisk afdeling, kan der godt være planlagt en operation om eftermiddagen, som du skal observere.

Praktikken forløber fra mandag til fredag. I fritiden vil der være rig mulighed for at udnytte destinationens mange muligheder. Mange fritidsaktiviteter vil være inkluderet i dit ophold som f.eks svømning med vilde delfiner på Zanzibar eller en weekend safaritur på savannen i Uganda.

Du kan læse mere om de forskellige destinationer og hvilke kulturelle oplevelser der er inkluderet i opholdet rundt om praktikken her.

Er du interesseret i et ophold længere end 4 uger, er der en mulighed for at kombinere de to destinationer, så du f.eks. er 4 uger på Zanzibar efterfulgt af 4 uger i Uganda. Vælger du et kombineret ophold, vil vi stå for din fly transport mellem destinationerne. Du kan selvfølgelig også vælge at blive mere end 4 uger på den samme destination.

Kan du kombinere opholdet med et studieforløb på danske medicinstudier?

På de fleste danske medicinstudier, har du mulighed for at kombinere et meritgivende studieforløb med et Try Medics praktikophold.

Under bacheloruddannelsen i medicin på Københavns Universitet har du mulighed for at kombinere studieforløbet TKO (Tidlig Klinisk Ophold) med et Try Medics ophold. Du kan læse mere om det tidlige kliniske ophold på KU’s hjemmeside her.

På SDU er det ligeledes muligt under bacheloruddannelsen i medicin at kombinere et meritgivende studieforløb med et Try Medics ophold. Dette kan du læse mere om på SDU’s hjemmeside her.

Du skal selv sikre med dit udannelsessted, at dit forløb bliver forhåndsgodkendt. Da proceduren kan variere anbefaler vi du selv opsøger information fra studiet eller tager kontakt til studievejledningen.

Hvem passer på dig?

Vi har etableret sikre rammer omkring praktikken på alle destinationer, for at fremme din læring og oplevelse. Vores dedikeret program manager på destinationen vil sikre dit ophold forløber som planlagt og at du vil blive ordentligt introduceret til hospitalet og de involverede mentorer. Program manageren vil dagligt følge op på dine fremskridt og være der under hele dit ophold. Manageren kan også være behjælpelig med råd til sjove aktiviteter dig og dine medrejsende kan lave. Du vil komme til at bo i Try Medics huset med resten af dit hold. Udover program manageren vil der bla. være kokke, rengøringspersonale og chauffører ved huset, så du kun skal fokuserer på din hospitalspraktik og ophold.

Programmet er en unik mulighed for at kombinere et fagligt ophold med kulturelle oplevelser og nye bekendtskaber med en fælles interesse i det sundhedsfaglige.

Læs om andres oplevelser her.

Tidligere rejsende

Universitetshospital i Uganda, du har mulighed for at komme i praktik på

Kommende opholdsstartstidspunkter

Zanzibar

2022

25 September (Udsolgt)
23 Oktober (Udsolgt)
20 November (Udsolgt)

2023

8 Januar (Udsolgt)
5 Februar (Udsolgt)
5 Marts (Udsolgt)
2 April (Udsolgt)
4 Juni
2 Juli
30 Juli
27 August
24 September
22 Oktober
19 November

Uganda

2021

30 Maj (Udsolgt)
27 Juni
25 Juli
22 August
19 September
17 Oktober
14 November

2022

2 Januar
30 Januar
27 Februar
27 Marts

Vil du vide mere?

Læs om de mulige destinationer og hvilke aktiviteter som er inkluderet rundt om din hospitalspraktik.

Er det noget for dig?

Tilmeld dig nu og se frem til et ophold fyldt med personlig udvikling, kulturelle oplevelser og nye venskaber for livet.