præ-jordemoder

Overvejer du at læse til jordemoder?

Kom på et 4-12 ugers praktikforløb og få indblik i arbejdet som jordemoder gennem at skygge jordmødre på et hospital i udlandet. Erfaring som kan gøre dig mere sikker i dit studievalg, styrke din sundhedsfaglige viden og forståelse for jordemoderens arbejdsområder. Yderligere vil du opnå personlig modning, få kulturelle oplevelser og skabe nye venskaber for livet. Oplagt til et sabbatår, for dig der påtænker at læse til jordemoder eller allerede er optaget på jordemoderstudiet og venter på studiestart. Du skal minimum være 18 år ved opholdsstart for at deltage.

  

Hvordan forløber praktikprogrammet?

På programmet vil du følge en betroet jordemoder fra et af vores partner hospitaler, der vil fungere som din mentor i det daglige arbejde. Sammen med din mentor vil du overvære jordemoderens arbejde. Din mentor vil dele ud af sin medicinske erfaring, udførligt forklarer procedure og behandling af patienter og svare på spørgsmål du eventuelt måtte have. Mentorerne er indstillet på det kan være din første gang i et hospitalsmiljø og strukturer din praktik efter dette.

Yderligere vil du og dine Try Medics medstuderende deltage i lektioner, holdt af hospitalets personale til formål at fremme jeres viden om relevante sygdomme og behandlingsprocedure på de forskellige afdelinger. På denne måde vil du få førstehåndserfaring med arbejdet som jordemoder og kombineret med teoretisk baggrund for hvad du oplever.

Du vil være i observationspraktik, når du er på hospitalet og du skal derfor ikke udføre eller vil blive pålagt nogle sygeplejefaglige opgaver. Din læring sker gennem at følge hospitalspersonalet, lære fra dem og opleve deres dagligdag.

Hvad kan du forvente at opleve på hospitalet?

Sammen med din mentor vil du gå igennem de forskellige stadier af en graviditeten fra præ til postnatal. Du vil observere fødsler og kejsersnit. Praktikken vil give dig forståelse for global sundhedspleje og jordemoderens rolle. Under din praktik vil du som udgangspunkt følges ad med minimum én medstuderende, så i kan dele jeres oplevelser.

Hvor meget kan du forvente at være på hospitalet?

En typisk praktikdag forløber som udgangspunkt fra omkring 7:30 – 12:00 og fortsætter en gang om ugen ud på eftermiddagen med undervisningslektionen.

Med tidsplanen er der mulighed for at opleve destinationen i din fritid. Praktikken forløber fra mandag til fredag. I fritiden vil der være rig mulighed for at udnytte destinationens mange muligheder. Mange fritidsaktiviteter vil være inkluderet i dit ophold som f.eks svømning med vilde delfiner på Zanzibar eller en weekend safaritur på savannen i Uganda.

Du kan læse mere om de forskellige destinationer og hvilke kulturelle oplevelser der er inkluderet i opholdet rundt om praktikken her.

Er du interesseret i et ophold længere end 4 uger, er der en mulighed for at kombinere de to destinationer, så du f.eks. er 4 uger i Uganda efterfulgt af 4 uger på Zanzibar. Vælger du et kombineret ophold, vil vi stå for din fly transport mellem destinationerne. Du kan selvfølgelig også vælge at blive mere end 4 uger på den samme destination.

Personlige og karrieremæssige fordele

Er du interesseret i at læse jordemoderskab, er et Try Medics ophold et godt udgangspunkt, som vil give dig indblik i arbejdet som jordemor og styrke din sundhedsfaglige viden. Erfaring, der kan gøre dig mere sikker i dit studievalg.

Overvejer du at tage på et ophold for at styrke en evt. kvote 2 ansøgning, skal du være opmærksom på at opholdet alene, ikke forbedrer dine chancer. Opholdet kan give dig relevant erfaring, som du kan bruge til refleksioner over din motivation og potentiale til at gennemføre jordemoderstudiet.

Hvem passer på dig?

Vi har etableret sikre rammer omkring praktikken på alle destinationer, for at fremme din læring og oplevelse. Vores dedikeret program manager på destinationen vil sikre dit ophold forløber som planlagt og at du vil blive ordentligt introduceret til hospitalet og de involverede mentorer. Program manageren vil dagligt følge op på dine fremskridt og være der under hele dit ophold. Manageren kan også være behjælpelig med råd til sjove aktiviteter dig og dine medrejsende kan lave. Du vil komme til at bo i Try Medics huset på destinationen med resten af dit hold. Udover program manageren vil der bla. være kokke, rengøringspersonale og chauffører ved huset, så du kun skal fokuserer på din hospitalspraktik og ophold.

Programmet er en unik mulighed for at kombinere karrieremæssig udvikling med kulturelle oplevelser og socialt sammenhold. Oplagt mulighed til sabbatåret.

Læs om andres oplevelser af præ-jordemoderprogrammet i blogindlæg skrevet af tidligere rejsende her.

Kan du sætte hak ved nedenstående, er et ophold oplagt til dig;

  • Du overvejer et sundhedsfagligt studie eller venter studiestart på en sundhedsfaglig uddannelse du er optaget på.
  • Du vil gerne have indblik i arbejdet som jordemoder.
  • Du vil ud at rejse i dit sabbatår og opleve andre kulturer.
  • Du vil skabe nye bekendtskaber med en fælles interesse i det sundhedsfaglige felt.

Tidligere rejsende

Kommende opholdsstartstidspunkter

Zanzibar

2022

25 September (Udsolgt)
23 Oktober (Udsolgt)
20 November (Udsolgt)

2023

8 Januar (Udsolgt)
5 Februar (Udsolgt)
5 Marts (Udsolgt)
2 April (Udsolgt)
4 Juni
2 Juli
30 Juli
27 August
24 September
22 Oktober
19 November

Uganda

2022

28 August (Udsolgt)
25 September (Udsolgt)
23 Oktober (Udsolgt)
20 November (Udsolgt)

2023

8 Januar (Udsolgt)
5 Februar (Udsolgt)
5 Marts (Udsolgt)
4 Juni
2 Juli
30 Juli
27 August
24 September
22 Oktober
19 November (Maks længde 4 uger)

Vil du vide mere?

Læs om de mulige destinationer og hvilke aktiviteter som er inkluderet rundt om din hospitalspraktik.

Er det noget for dig?

Tilmeld dig nu og se frem til et ophold fyldt med personlig udvikling, kulturelle oplevelser og nye venskaber for livet.