SKREVET AF SOFIE BAY NIELSEN, PRÆ-MEDICIN/JORDEMODERSKAB, 4 UGER I UGANDA

Da jeg skulle vælge om jeg ville rejse til Uganda eller Zanzibar med Try Medics gjorde jeg mig mange forskellige overvejelser. Hvilke samfund vil jeg opleve? Har jeg lyst til strand eller ej? Hvordan er hospitalerne? Mange spørgsmål var oppe og vende. Mit valg faldt endeligt på Uganda. Når man vælger at rejse til Uganda, er der inkluderet en safaritur til Queen Elizabeth National Park i en af weekenderne. Dette var netop en af de mange grunde til, at jeg valgte lige præcis Uganda som min destination.

Vi er netop hjemvendt fra denne weekendtur, og jeg kan love for, at den var en oplevelse, man sent vil glemme. På denne tur har man mulighed for at opleve 4 ud af de 5 big five dyr, og vi var heldige at opleve dem alle – nemlig leoparden, løven, bøfler og elefanter.

På denne tur bliver hele holdet indlogeret på Twin Lake Safari Lodge, som er et hyggeligt resort med både gode værelser, sødt personale og ikke mindst en ubegribelig god udsigt udover parken. Ved ankomst om fredagen er der planlagt en gåtur gennem små samfund og bananplantager. Endedestinationen for denne gåtur er et smukt udkigspunkt over Twin Lakes. Hele gåturen igennem bliver man fulgt af en guide og af de små samfunds børn. Altså startes weekenden med en smuk og hyggelig gåtur.

Lørdagen startes med tidlig morgenmad, hvorefter turen går mod Queen Elizabeth National Park for at opleve en del af Afrikas dyreliv. Allerede på køreturen ind i parken, har man mulighed for at opleve dyrelivet. Det var netop på denne køretur vi var heldige at finde leoparden stående i et træ ved vejkanten. Det er fascinerende at se sådan et smukt dyr på klods hold og guiderne er utroligt gode til at forklare om det hele. De er med til at gøre oplevelsen endnu bedre. Inde i parken kan løver observeres, flodheste i små vandhuller eller for eksempel store flokke af bøfler. Under turen gøres der stop ved en saltsø, hvor der er mulighed for souvenirshopping ved et lille marked. Efter game drive i parken er det tid til en bådtur langs en kanal i parken, hvor der er mulighed for at se endnu flere dyr. På denne tur opleves dyrelivet i vandkanten. Her ses blandt andet utallige flodheste, bøfler og til tider tørstige elefanter. Safaridagen afsluttes på denne måde og en fantastisk dag er overstået.

Sidste dag i safariweekenden går med chimpanse trekking i junglen. Man følges her med en guide gennem junglen, indtil man møder chimpanserne og tilbringer en time med dem. Denne tur varierer meget i længde – fra få minutter til 3-4 timer. Vi var ekstremt heldige og stødte på chimpanserne allerede efter en 10 minutters gåtur i de flotte omgivelser.

Alt i alt er safarituren uden tvivl en af de bedste oplevelser fra mit ophold i Uganda. Med en blanding af gåture, kørsel og sejllads oplever man en del af landets fascinerende natur og dyreliv. Turen er inkluderet i opholdet og bliver herfra belønnet med 5 ud af 5 stjerner.

Lagt op d. 12/9/2018