SKREVET AF CELINE NYSTRUP-LARSEN, PRÆ-SYGEPLEJEPROGRAMMET, 8 UGER I UGANDA EFTERFULGT AF 4 UGER PÅ ZANZIBAR.

Hvad kunne jeg godt tænke mig at læse? Hvilken retning inden for sundhedssektoren passer bedst til mig? Dette er tanker, som jeg tror de fleste der læser dette opslag sidder med.

Jeg hedder Celine, er 19 år gammel, og har valgt at tage med Trymedics 2 måneder til Uganda efterfulgt af 1 måned på Zanzibar. Jeg har i lang tid overvejet, om sygeplejerske-uddannelsen er noget for mig og om det kan give mig de spændende udfordringer, som jeg har brug for. Samtidig fandt jeg tanken om en rejse langt væk, hvor jeg kommer til at opleve en helt anden kultur lød meget tiltalende. Så jeg gjorde det! Jeg valgte 3 måneder, for jeg skulle selvfølgelig ikke gå glip af noget. Den eksotiske rejsedrøm kunne udforskes samtidig med, at mine spørgsmål om hvad det vil sige at være sygeplejerske kunne besvares.

Mbarara er byen du befinder dig i under det meste af dit ophold i Uganda. Hver dag går holdet samlet ned til det offentlige hospital som ligger ca. 5-7 minutter fra Trymedics huset. På hospitalet observerer vi den daglige gang, og man får et helt nyt indryk af hvad Uganda er, og hvad det vil sige at være ansat i sundhedssektoren. Alle sygeplejersker, jordmødre, læger osv. er glade når man møder dem på gangene. De smiler, hilser og er altid meget imødekommende ligegyldig hvor stresset situation er. De elsker at lære fra sig, og er meget dygtige til det. Jeg har under mit ophold befundet mig på flere forskellige afdelinger for at finde ud af, hvilken retning der passer perfekt til mig. Alle afdelinger er forskellige, men har det tilfælles, at det er rart at være der.

De søde mentorer og patienter ser meget op til en idet man møder dem på gangene. Efter 4 timer på hospitalet er arbejdsdagen slut, og forkosten står klar i huset. Derefter skal man tjekke skemaet og se hvilke aktiviteter eftermiddagen byder på. Du keder dig aldrig under dit ophold med Trymedics, alle de andre rejsende er søde, og man får snakket med mennesker man måske ikke normalt ville have gjort. Der er altid en at snakke med, hvis man er glad over en god oplevelse, sur eller måske endda ked af det. Vi er et stort team, som alle har samme mål med turen. Dette er meget rart, da man til tider har brug for en eller to sparringspartnere efter en lang dag.

Jeg ser meget frem til de kommende 6 uger i Uganda og den yderligere måned på Zanzibar, håber du vælger Trymedics – det er en oplevelse for livet.

Lagt op d. 6/9/2018