SKREVET AF SIGNE KRISTENSEN, PRÆ-FYSIOTERAPI/SYGEPLEJEPROGRAMMET, 8 UGER I UGANDA.

Da jeg bestilte min rejse til Uganda med Try Medics, var jeg usikker på mit valg omkring uddannelse. Om jeg skulle være sygeplejerske eller fysioterapeut. Derfor var Try Medics en oplagt mulighed for mig at finde ud af om jeg kunne se mig selv som sygeplejerske. Det var utroligt spændende at følge med i deres arbejde på hospitalet. Jeg har været på mange forskellige afdelinger. Hvor man har fået et utroligt indblik i sygdomme, også dem som man ikke lige ser hjemme i Danmark. Deres midler på hospitalet er få, men de kan få en masse ud af de midler de har. Det er meget livsbekræftende, at opleve hvordan sygeplejerskerne, læger brænder for deres job og gør alt hvad de kan for patienterne.

Efter jeg havde været der 1 måned fik jeg en fantastik mulighed, for at få lov til at følge fysioterapeuterne i deres arbejde på hospitalet. Det takkede jeg ja tak til, da det var en oplagt mulighed for at prøve mig selv af i faget. Min første uge på fysioterapiafdelingen fulgte jeg en klasse studerende, hvor jeg var med til noget af deres undervisning. Det var utroligt lærerigt, og deres underviser var rigtige gode til at undervise så jeg også fik noget ud af det.

Min anden uge på afdelingen fulgte jeg primært en fysioterapeut, hvor jeg var med i deres arbejde og var klar med en hjælpende hånd. De var rigtige gode til at inddrage mig i deres arbejde, og give mig en smule hands-on opgaver under supervision.  En oplevelse som satte stort indtryk på mig, var at se hvordan de tog imod mig, når jeg ikke har nogen uddannelse. Men patienterne var rigtige åbne og glade for ens hjælp.

I min sidste uge var jeg samme med en fysioterapeut oppe på ICU (hvor der ligger respirator patienter) her var jeg med til at vende og bevæge patienterne. Og være med til at få dem op og sidde, så deres krop kommer i andre positioner.

Samlede har mine oplevelser på hospitalet gjort mig klogere i mit valg af uddannelse. Jeg kan nu efter mine 8 uger sige at fysioterapeut er mit kald her i livet.

Håber meget på at andre vil tage oplevelsen og forhåbning blive afklaret i deres valg af uddannelse i deres fremtid.

Jeg ville klart anbefale andre at tage på dette ophold, det er nogen fantastiske mennesker som man omgås med. Både i huset, men også på hospitalet. Husk at nyde de uger man er afsted, de er gået før man ved af det.  Men man kommer hjem med en oplevelse for livet og klogere på en selv.  Og med en masse nye venskaber. 🙂

Lagt op d. 17/12/2017