Chat with us, powered by LiveChat

SKREVET AF EMMA BANG, PRÆ-JORDEMODERPORGRAMMET, 4 UGER PÅ ZANZIBAR.

 Jeg valgte trymedics, fordi jeg længe har haft en stor drøm om at blive jordemoder, men først kunne jeg godt tænke mig at snuse lidt til det. Jeg har nu snart været her i 2 måneder og har haft en hel måned på fødegangen. Her fulgte jeg 65 årige Fatma, som har godt styr på, hvad hun laver. Når der ikke er nogen fødsler igang, sætter man sig ind på hendes kontor og lærer om både graviditet og fødsel, men også om kulturen, og hvordan tingene fungerer på et hospital på Zanzibar.

Alle fødslerne jeg har set, har været lige overvældende, og Fatma er så dygtig til at inddrage en og forklare igennem hele processen. Da vi ikke må andet end at observere, er det bare dejligt at kunne være der for moren og holde hendes hånd og prøve at sørge for, at hun føler sig tryg.

Selvom man står på sidelinjen og kigger, føler man stadig, at man er til gavn. Vi hjælper blandt andet med at tage os af barnet, efter kvinden har født, indtil hun kommer ind i seng. At holde sådan et lille menneske, som lige er kommet til verden, er noget, jeg aldrig bliver træt af.

Efter at have set så forskellige fødsler, både vellykkede og ikke vellykkede, er jeg mere end sikker på, at jeg vil være jordemoder ! Det Fatma udfører hver dag er for mig, virkelig livsbekræftende.

Nu er mine 2 måneder desværre ved at nå til vejs ende, men jeg rejser hjem med de vildeste oplevelserne i bagagen. Både fagligt, kulturelt og socialt.

En tur jeg ikke ville bytte for noget andet her i verden.

Lagt op d. 15/11/2017