SKREVET AF LOUISE RAMO JEREMAISSEN, PRÆ-MEDICINPROGRAMMET, 4 UGER I UGANDA.

Min rejse med Try Medics til Uganda har uden tvivl overgået alle mine forventninger. På trods af at rejsen “kun” har varet 4 uger, har udbyttet for mig været enormt. Jeg har fået så meget – ikke bare fagligt og socialt, men også som menneske. 

Tiden hernede er fløjet afsted. Formiddagene blev brugt på hospitalet, hvor jeg har været ude på mange forskellige afdelinger for at opleve hospitalsmiljøet fra flere forskellige sider. Jeg har fulgt læger, jordmødre og sygeplejersker rundt på hospitalet og lært en masse fra dem alle. Den første dag på hospitalet forløb med rundvisning af de forskellige afdelinger, hvorefter vi mødte de forskellige mentorer. Herefter har vi brugt hverdagene i praktik på hospitalet, hvor vi blev mødt af mentorerne på de forskellige afdelinger, som har været dygtige til at vise os deres arbejde. Mentorerne har været gode til at tage tid til at stoppe op og forklare, hvad der præcis sker i de forskellige situationer – og så er de altid klar til at besvare spørgsmål. Afdelingerne har været alt lige fra pædiatrisk afdeling til fødselsafdelingen til kirurgisk afdeling og sågar gynækologisk afdeling. Muligheder er der nok af!

Men ikke alt tid bliver brugt på hospitalet. Efter praktik på hospitalet er der mulighed for forskellige aktiviteter hjemme i Try Medics huset, eller også er der planlagt ture udenbys. Vi har bl.a. brugt en weekend i Jinja, hvor der var god mulighed for at få overskridt nogle grænser – eksempelvis ved riverrafting. Jeg valgte at bungeejumpe ud over Nilen, som var en kæmpe oplevelse. Ikke mindst fordi det overskred mine grænser, men også fordi jeg fik lov til at bruge tid med de andre deltagere. Her skal det også siges, at Uganda er et meget smukt og frodigt land. Desuden har vi eksempelvis været på safari, som også var en rigtig fed oplevelse. I Mbarara har der bl.a. været mulighed for aerobic, massage, mani-/pedicure, besøg på børnehjem, spise ude osv. Der er god mulighed for at have indflydelse.