SKREVET AF VALDEMAR W. BARKHOLT, PRÆ-MEDICINPROGRAMMET, 4 UGER I UGANDA

Opfattelsen og den tydelige tendens for et TryMedics ophold lyder, at piger udgør 95-100% af deltagere. Her må jeg hurtigt røbe, at jeg er den eneste dreng på mit ophold. Dette troede jeg umiddelbart ville give mig en meget anderledes oplevelse.

Den opfattelse er kommet til skamme, da jeg er utrolig positivt overasket, hvor den eneste reelle forskel er det faktum, at jeg har mit eget værelse (Løvens hule!). Generelt er pigerne særdeles imødekommende, og man oplever ingen kønsforskel – med undtagelse af samtaleemner, som omhandler diverse hårprodukter, make-up og cremer ad libitum. Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget – hvor dén viden muligvis kan komme til takke i fremtiden 😉

Efter mit ophold med TryMedics skal jeg studere medicin og turen har i den grad givet mig ballast i rygsækken – denne ville jeg aldrig have været foruden. Man oplever givetvis nogle ganske kradsbørstige situationer på hospitalet, men dette forhindrer et evt. klinisk chok, som mange oplever, idet de starter på studierne. Man må bide sig i læben for tid til anden, men man må blot huske, at lægerne og sygeplejeskerne vitterligt hjælper patienterne. Som én af mine tidligere mentorer sagde, “It’s better to inflict the pain rather than losing the patient”. Dette citat har jeg haft i hovedet hver eneste gang en patient var i smerter. Personligt har jeg bedst kunne lide Theatere Ward (Dansk: Operationsgangen) – her ser man, i grove træk, handling hele tiden.

TryMedics-huset fungerer som det skal, og der er hele tiden noget at tage sig til. Efter blot en uge mærkes der en hjemlig stemning på matriklen, da folk hurtigt falder til. Er du dreng (-eller pige) og overvejer et ophold med TryMedics kan det varmt anbefales. Det vil give dig en oplevelse for livet, som jeg personligt vil huske tilbage på med et smil på læben.

Lagt op d. 12/9/2018