SKREVET AF ANNIKA ENGSTRØM HANSEN, PRÆ-MEDICINPROGRAMMET, 4 UGER PÅ ZANZIBAR MED TRY MEDICS

Første hospitalsdag, samt det at skulle møde sin mentor for første gang kan være ret skræmmende, det var det i hvert fald for mig, da jeg havde min første hospitalsdag på afdelingen intern medicin. Der er så mange ting, som man lige skal vende inde i hovedet, og for mig var det mødet med en helt ny kultur i det afrikanske sundhedsvæsen. Men første hospitalsdag overraskede mig virkelig meget, Try Medics var rigtig gode til at hjælpe os på vej. Man er som regel altid sammen med en medstuderende , så man aldrig føler sig alene og har en at støtte sig op ad, hvis det bliver nødvendigt. Derudover lagde jeg specielt mærke til at på første dag, blev der skabt en rigtig god stemning på hospitalet, fordi man følte sig rigtig godt forberedt.

Allerede fra vi tilmeldte os opholdet på Zanzibar til første dag, blev vi hjulpet godt på vej af Try Medics med gode og grundige forberedelsesguider. Derudover på den første hospitalsdag blev vi præsenteret for vores mentor og den allerførste hospitalsafdeling, som for mig var intern medicin. På denne måde kunne vi komme i gang med hospitalspraktikken på en god og ordentlig måde. Ellers startede vi lige på og hårdt. Og lige fra start på hospitalet har det været så fedt, at man rejser sammen med andre unge, som har det samme interessefelt som en selv. På denne måde kan man altid dele sine oplevelser fra hospitalspraktikken med de andre. Det er en af de ting, som virkelig tiltrak mig ved at vælge Try Medics, da man som Try Medics-hold kan hjælpe hinanden på vej på alle leder og fronter indenfor naturvidenskaben.

Intern Medicin, hvad er det nu, det er? Jeg vidste det i hvert fald ikke, da jeg så, at jeg skulle på afdelingen i min første praktikuge. Dr. Salum var min mentor i den første praktikuge, og han er en almen praktiserende læge. Under hans praktikforløb var vi rundt på forskellige stuer herunder på den mandlige og kvindelige stueafdeling, samt rundt på private stuegange. Her fortalte han om hele det diagnotiske forløb for en almen praktiserende læge. Han lærte os bl.a. omkring fysiske undersøgelser af patienter, hvordan man tager en patients sygedomshistorie, undersøgelse af svar på blodprøver, behandlingsmetoder og meget mere. Jeg blev simpelthen så imponeret over, hvor god han var til at lære fra sig, og hvor meget man lærte på meget få dage. Dr. Salum gjorde det så let forståeligt, at man virkelig følte, at man vidste, hvad der foregik, når man gik stuegang. Og jeg skal sige, det er så fantastisk at have den følelse. Dr. Salum var virkelig dygtig til at udvise patientkontakt, samt dele ud af sin store og brede viden. Jeg blev derfor også allerede i den første uge mere sikker på, at det er medicin, jeg vil læse og måske endda være almen praktiserende læge, da jeg godt kunne lide den store patientkontakt, som var en stor del af intern medicin.

Så mit gode råd til alle jer fremtidige præ- samt studerende er at springe ud i det, der er ikke noget, der kan gå galt. Vær dig selv, og du vil have det så godt under hele opholdet og vil være mere sikker på dig selv og dine fremtidige valg. Try Medics er super dygtig til at finde nogle af de bedste mentorer, som virkelig gerne vil lære fra sig, og som en sidebonus kan jeg klart anbefale at ønske intern medicin på Al-Rahma som et af dine fire praktikforløb. Det har i hvert fald været et af mine bedste valg.

Og husk hvis der opstår et eller andet, det kan både være godt og skidt, har man altid nogle søde medstuderende at tage snakken med. Det hjælper dig rigtig meget på vej.

Første weekend fri fra praktikken tilbragte vi ved strandområdet Kendwa.