SKREVET AF CECILIE BOSERUP & STINE RØMER, PRÆ-SYGEPLEJEPROGRAMMET, HENHOLDSVIS 4 OG 5 UGER PÅ ZANZIBAR.

Hej vores navne er Cecilie og Stine, og vi er præ-studerende sygeplejerske på Zanzibar. Vi begge været så heldige at have en uge på maternity/ fødeafdelingen på Hospitalet Al-Rahma. Som alle andre afdelinger på Al- Rahma, har Maternity også en mentor, der underviser dig i faget og deler ud af deres erfaringer. På Maternity er mentoren Dr. Fatma som er jordemoder. Hun er en fantastisk mentor, og en dejlig person, når man lærer hende at kende. Hun har mange års erfaring inden for jordemoderfaget, og er derfor en god underviser. På Maternity lærer du at tjekke gravide kvinders mave og tjekke fosteret. Du får lov til sammen med Fatma at tjekke barnets position, hører hjertelyd, tjekke højden på fosteret og tjekke moderens tilstand under graviditeten. Derudover er du med til alle normale fødsler og kejsersnit på tæt hånd, hvilket er en stor stor oplevelse og ikke mindst en emotionel oplevelse!

Udover dette er du den første, der får lov af jordemoderen til at holde barnet, indtil moderen er klar til at tage imod. Det er en helt speciel og unik oplevelse at få lov til at være tilstede under en fødsel, samt at holde en nyfødt baby. En oplevelse som skal oplevelse på egen krop.

Vi har begge været utrolig glade for at have fået lov til at få 1 uge på Maternity på Al- Rahma, og få indblik i jordemoderfaget. Vi kan klart anbefale til andre præ-studerende at tage en uge på Maternity og få en unik oplevelse for livet.

Lagt op d. 16/11/2018