TRY MEDICS FAQ

Hvornår bør jeg tilmelde mig et ophold?

Det er en god idé at tilmelde sig så tidligt som muligt, da vi oplever opholdene blive udsolgt. Ved at du tilmelder dig tidligt har du god tid til din forberedelse til opholdet, som bla. inkluderer at få de nødvendige vaccinationer og købe flybillet.

Ved tilmelding skal du indbetale et depositum på 5000 DKK af dit opholdsbeløb inden for 7 dage. Restbeløbet for dit ophold, skal først betales en måned før afrejse.

Skulle du fortryde din tilmelding, gælder det du frit kan framelde dig opholdet og blive fuldt refunderet, helt frem til dagen for din valgte opholdsstart. Dette kan du udnytte til at sikre dit ophold i god tid, selvom du endnu ikke har fået alle detaljerne på plads. Vi fører en lempelig afmeldingspolitik i hele 2021 og 2022 for at imødekomme usikkerheden der fortsat følger med Covid-19. Man skal kunne planlægge et ophold med ro i maven til at se situationen an, uden chance for at komme i økonomisk klemme.

Hvordan påvirker Covid-19 mit ophold?

Vi afholder kun et ophold, hvis det kan gøres forsvarligt med rejsendes og programmets ve og vel i mente.

Vi følger Covid-19 udviklingen tæt på vores udbudte destinationer og opdaterer hurtigt rejsende, skulle udbruddet få indflydelse på rejsens afholdelse. Vi vil ligeledes fuldt informere rejsende før opholdsstarten, skulle der være nogle forbehold som skal tages under opholdet, der afviger fra hvordan rejsen under normale omstændigheder forløber.

Hvis vi i værste tilfælde, bliver nødsaget til at aflyse opholdet, som konsekvens af udbruddet, vil vi fuldt refundere det du på tidspunktet for aflysningen har indbetalt til os. Som udgangspunkt, vil aflysning som konsekvens af udbruddet senest ske 6 uger før opholdsstarten.

Skal jeg have haft tidligere erfaring?

Du behøver ikke at have tidligere erfaring indenfor området for at være i praktik på hospitalet. Selvfølgelig ville det være til stor gavn med en baggrundsviden, men mentorerne er indstillet på, at de modtager elever på alle niveauer og indordner sig efter dette.

Skal jeg kunne tale sproget?

Nej, alle mentorerne fra hospitalet samt Try Medics personalet kan tale engelsk.

Hvor godt skal mine engelskkundskaber være?

Som udgangspunkt anbefaler vi, at man har haft engelsk på gymnasieniveau. Du vil dog følge din mentor sammen med en medrejsende under din praktik, så i tilfælde af at der var noget du ikke fangede, kan du spørge din medrejsende eller få din mentor til at gentage sig.

Kan jeg rejse med venner?

Naturligvis, men det behøver du ikke. Du vil få nye venskaber med andre unge som alle har interesse for sundhedssektoren. Er i en gruppe på minimum 5 personer, som rejser sammen kan i få 10% rabat på opholdsprisen.

Kan i tage hensyn til madallergi eller særlige kostvaner?

Har du f.eks. glutenallergi, vil vores kokke godt kunne tage hensyn til det. Dog anbefaler vi, du tager glutenfri pasta med hjemmefra, så vores kokke bedre kan variere din kost. Har du andre glutenfri produkter, som du tænker at kunne tage med dig, skal du endelig gøre det. På begge destinationer er salg af glutenfri produkter begrænset.

Er du vegetar kan vores kokke ligeledes tage hensyn til det under dit ophold.

På Zanzibar er alt kødet halal-slagtet, da 95% af befolkningen er muslimer. I Uganda er kødet som udgangspunkt ikke halal-slagtet.

Skulle du have en madallergi eller kostvane, som ikke er blevet nævnt i ovenstående, skal du endelig skrive det til os på info@trymedics.com også vil vi forsøge at imødekomme det bedst muligt.

Hvad skal jeg sørge for før opholdet?

Før afrejse skal du have styr på vaccinationer, rejseforsikring og flybillet. Vi hjælper dig igennem det hele så snart du er tilmeldt og du vil modtage forberedelsesguiden, der udførligt beskriver de forskellige ting du skal forberede til dit ophold.

Skal jeg søge om visum før mit ophold?

UGANDA
Vælger du at tage til Uganda, skal du søge om visum før afrejse. Dette gøres online og vi vil sørge for at sende en guide ud til dig om hvordan du søger samt de nødvendige dokumenter. Proceduren er nem og man får oftest sit visum inden for 7 dage efter at have søgt. Gebyret for visummet er 50$ (ca. 310kr) og skal betales online i forbindelse med ansøgningen.

 ZANZIBAR
Vælger du at tage til Zanzibar, fås visum ved ankomst til Zanzibar lufthavn. Du skal derfor ikke søge om visum hjemmefra. Når din opholdsstart nærmer sig, sender vi en guide ud med beskrivelse af hvordan visum processen foregår i lufthavnen. Gebyret til visummet er 50$ (ca. 310kr) og skal betales med kort eller kontant i Zanzibar lufthavn.

Hvor skal jeg flyve til?

Skal du på et ophold i Uganda, skal du flyve til Entebbe lufthavn.

Skal du på et ophold på Zanzibar, skal du flyve til Zanzibar lufthavn.

Alternativt kan man flyve til Dar es Salaam lufthavn og derfra tage et fly til Zanzibar (flyveturen tager ca. 20 min). Til denne konstruktion er det oftest billigst at købe flybilletten fra Dar es Salaam til Zanzibar separat. Denne kan købes gennem Precision Air, Zanair, Flightlink, Auric Air eller Coastal aviation. Vi anbefaler at man kun benytter denne rute, hvis der er væsentlige penge at spare, da det er mere gnidningsfrit at flyve direkte til Zanzibar lufthavn.

Til begge destinationer findes de billigste flybilletter oftest gennem momondo.dk eller Kilroy.dk.

Når du er tilmeldt vil du blive sat ind i en Facebookgruppe for dem du skal på opholdet sammen med. I gruppen booker tilmeldte oftest flybillet sammen, så man trygt kan følges ad. Vi anbefaler derfor du venter med at købe flybillet til du er inde i Facebookgruppen og kan planlægge flyrejse med dine meddeltagere.

Vi er med dig gennem hele din forberedelse og du kan altid ringe eller skrive til os, hvis du vil have hjælp til at finde en passende flybillet til dit ophold.

Hvornår skal jeg ankomme til destinationen?

UGANDA
Ved rejse til Uganda, skal du ankomme til Entebbe lufthavn om lørdagen dagen før din opholdsstartsdato. Vi vil modtage dig, så snart du kommer ud af lufthavnen i Uganda og herefter vil du have en overnatning i Entebbe sammen med dine meddeltagere, som vi arrangerer. Søndag morgen vil der være fælles transport til Try Medics huset i Mbarara. Køreturen tager ca. 5 timer.

ZANZIBAR
Ved rejse til Zanzibar, skal du ankomme til Zanzibar lufthavn om søndagen på din opholdsstartsdato før kl 16. Du vil blive modtaget af os så snart du kommer ud af lufthavnen og sikkert blive kørt til Try Medics huset. Huset ligger 10 minutters kørsel fra lufthavnen

Hvornår slutter mit ophold og hvornår skal jeg rejse hjem?

Opholdet slutter efter endt praktik dag om fredagen i din sidste uge. Herefter vælger de fleste ved rejse til Zanzibar at flyve hjem om lørdagen, så man har god tid til at pakke.

På opholdet til Uganda er hjemrejse ligeledes om lørdagen. Ved rejse til Uganda skal du sørge for at dit hjemrejsetidspunktet ligger efter kl 16 om lørdagen i din sidste uge, da køreturen fra Try Medics huset til lufthavnen tager ca. 5 timer. Der vil være fælles transport til lufthavnen lørdag morgen.

Hvilket tøj skal jeg medbringe?

Så snart du er tilmeldt vil du modtage en forberedelsesguide hvori der vil være en anbefalet pakkeliste til dit ophold. Du skal naturligvis medbringe tøj passende til det varme vejr, da alle destinationer er i tropiske omgivelser.

På Zanzibar er det som kvinde ikke krævet, men respektfuldt at bære tøj der dækker dine skuldre og knæ, når du er i byen Stone Town, da størstedelen af befolkningen er muslimer. Frygt ej, da der stadig vil være rig mulighed for tanktop og badeshorts, så snart du er ved strand områderne eller i Try Medics huset.

Hvornår modtager jeg hospitalssættene, som jeg har lejet til min rejse?

Har du lejet hospitalstøj til din hospitalspraktik, vil du få det udleveret på destinationen. Det vil være muligt at prøve sættene og derefter vælge en passende størrelse.

Hvad med vask af tøj under rejsen?

Tøjvask på destinationerne foregår med balje, vand og sæbe, som vi stiller til rådighed, ved huset du bor i. Du kan vælge at vaske dit tøj selv eller få vores rengøringspersonale til det. Får du dem til det koster en bunke tøjvask ca. 30kr (Max 20 stk tøj), som går ubeskåret til rengøringspersonalet.

Hvilke penge bruges på destinationerne?

På Zanzibar bruges Tanzanian Shilling og i Uganda bruges Ugandan shillings. Disse kan hæves din første mandag på opholdet, hvor du vil få en rundvisning i byen du bor i og få vist hvor hæveautomaterne er. Du skal som udgangspunkt ikke bruge US Dollars til andet end Visum. At trække penge ud fra hæveautomater på destinationen er den bedste og billigste måde at få penge i den lokale valuta på.

Hvordan kommer jeg til at bo?

Du kommer til at bo i Try Medics huset sammen med dine medstuderende. I vil bo 2-9 på værelse sammen med eget toilet og bad. Alle Try Medics husene har store haver, fede afslapningssteder og wifi, så du kan holde kontakten med dem derhjemme!

Der er myggenet på sengene samt sengelinned, der ugentligt vil blive skiftet. Du skal selv medbringe håndklæde.

Hvad skal jeg ellers regne med at bruge penge på?

Vælger du opholdet til Zanzibar, er frokost ikke inkluderet. Til frokost kan du tage madvarer fra køkkenet i Try Medics huset, til selv at lave frokost. De fleste tidligere rejsende, har foretrukket at spise frokost sammen i byen Stone Town efter praktikken. Byen byder på en masse lækre lokale og internationale restauranter med havudsigt og du skal ca. afsætte 60kr til en frokost.

Har du valgt opholdet til Uganda, vil frokost være inkluderet og blive serveret ved Try Medics huset efter endt praktikdag.

Der er på begge destinationer en del aktiviteter man kan tilvælge at tage på under ens ophold. Det er meget forskelligt hvad de forskellige aktiviteter koster, dog ligger de fleste ikke i den dyre ende.

Vi anbefaler at man samlet ca. afsætter 600kr til lommepenge om ugen under ens ophold.

Får jeg et opholdsbevis?

Efter endt ophold, vil du over mail modtage et opholdsbevis, hvilket du kan bruge som dokumentation af din rejse. Yderligere vil der under opholdet være muligt at få udtalelser fra dig mentorer du følger på afdelingerne.