TRY MEDICS FAQ

Skal jeg have haft tidligere erfaring?

Du behøver ikke at have tidligere erfaring indenfor området for at være i praktik på hospitalet. Selvfølgelig ville det være til stor gavn med en baggrundsviden, men mentorerne er indstillet på, at de modtager elever på alle niveauer og indordner sig efter dette.

Skal jeg kunne tale sproget?

Nej, alle mentorerne fra hospitalet samt Try Medics personalet kan tale engelsk.

Hvor godt skal mine engelskkundskaber være?

Som udgangspunkt anbefaler vi, at man har haft engelsk på gymnasieniveau. Du vil dog følge din mentor sammen med en medrejsende under din praktik, så i tilfælde af at der var noget du ikke fangede, kan du spørge din medrejsende eller få din mentor til at gentage sig.

Kan jeg rejse med venner?

Naturligvis, men det behøver du ikke. Du vil få nye venskaber med andre unge som alle har interesse for sundhedssektoren. Er i en gruppe på minimum 5 personer, som rejser sammen kan i få 10% rabat på opholdsprisen.

Kan i tage hensyn til madallergi eller særlige kostvaner?

Vores kokke på destinationerne har god erfaring med at tage hensyn til fødevareallergier såsom gluten og laktose. Er du vegetar kan vores kokke ligeledes tage hensyn til det under dit ophold.

Har du glutenallergi anbefaler vi dog, du tager glutenfri pasta med hjemmefra, så vores kokke bedre kan variere din kost under rejsen. Har du andre glutenfri produkter, som du tænker at kunne tage med dig, skal du endelig gøre det. På begge destinationer er salg af glutenfri produkter begrænset

På Zanzibar er alt kødet halal-slagtet, da 95% af befolkningen er muslimer. I Uganda er kødet som udgangspunkt ikke halal-slagtet.

Skulle du have en fødevareallergi eller kostvane, som ikke er blevet nævnt i ovenstående, skal du endelig skrive det til os på info@trymedics.com også vil vi forsøge at imødekomme det bedst muligt.

Hvad skal jeg sørge for før opholdet?

Før afrejse skal du have styr på vaccinationer, rejseforsikring og flybillet. Vi hjælper dig igennem det hele så snart du er tilmeldt og du vil modtage forberedelsesguiden, der udførligt beskriver de forskellige ting du skal forberede til dit ophold.

Skal jeg søge om visum før mit ophold?

Både for rejse til Uganda eller Zanzibar, skal man søge om visum online før ens opholdsstart. Gebyret for visum er 50 dollars (ca. 310kr). Vi vil 1-2 måneder før din opholdsstart sende en trin for trin guide til ansøgningsprocessen til dig og de du skal på opholdet sammen med. Processen er nem, tager ca. 30min at gennemføre og oftest får man sit visum indenfor 7 dage efter. at have søgt.

Hvor skal jeg flyve til?

Skal du på et ophold i Uganda, skal du flyve til Entebbe lufthavn.

Skal du på et ophold på Zanzibar, skal du flyve til Zanzibar lufthavn.

Når du er tilmeldt vil du blive sat ind i en Facebookgruppe for dem du skal på opholdet sammen med. I gruppen booker tilmeldte oftest flybillet sammen, så man trygt kan følges ad. Vi anbefaler derfor du venter med at købe flybillet til du er inde i Facebookgruppen og kan planlægge flyrejse med dine meddeltagere.

Vi er med dig gennem hele din forberedelse og du kan altid ringe eller skrive til os, hvis du vil have hjælp til at finde en passende flybillet til dit ophold.

Hvornår skal jeg ankomme til destinationen?

For begge destinationer, glæder man skal ankomme om søndagen på din opholdsstartdato mellem før kl 16.

Du vil blive modtaget af os efter din ankomst, så snart du træder ud af lufthavnen og sikkert kørt til Try Medics huset. For begge destinationer gælder huset ca. ligger en 15min køretur fra lufthavnen.

Hvornår slutter mit ophold og hvornår skal jeg rejse hjem?

Opholdet på begge destinationer slutter efter endt praktik dag om fredagen i din sidste uge. Herefter vælger de fleste at flyve hjem om lørdagen, så man har god tid til at pakke. Din hjemrejsedato, skal derfor være på et selvvalgt tidspunkt om lørdagen i din sidste uge. Vores chauffører vil koordinere din transport til lufthavnen og sikre du er der 2,5 time før din valgte afgang.

Hvilket tøj skal jeg medbringe?

Så snart du er tilmeldt vil du modtage en forberedelsesguide hvori der vil være en anbefalet pakkeliste til dit ophold. Du skal naturligvis medbringe tøj passende til det varme vejr, da begge destinationer er i tropiske omgivelser.

På Zanzibar er det som kvinde ikke krævet, men respektfuldt at bære tøj der dækker dine skuldre og knæ, når du er i byen Stone Town, da størstedelen af befolkningen er muslimer. Frygt ej, da der stadig vil være rig mulighed for tanktop og badeshorts, så snart du er ved strand områderne eller i Try Medics huset.

Hvornår modtager jeg hospitalssættene, som jeg har lejet til min rejse?

Har du lejet hospitalstøj til din hospitalspraktik, vil du få det udleveret på destinationen. Det vil være muligt at prøve sættene og derefter vælge en passende størrelse.

Hvad med vask af tøj under rejsen?

Tøjvask på destinationerne foregår med balje, vand og sæbe, som vi stiller til rådighed, ved huset du bor i. Du kan vælge at vaske dit tøj selv eller få vores rengøringspersonale til det. Får du dem til det koster en bunke tøjvask ca. 30kr (Max 10 stk tøj), som går ubeskåret til rengøringspersonalet.

Hvilke penge bruges på destinationerne?

På Zanzibar bruges Tanzanian Shilling og i Uganda bruges Ugandan shillings. Disse kan hæves din første mandag på opholdet, hvor du vil få en rundvisning i byen du bor i og få vist hvor hæveautomaterne er. At trække penge ud fra hæveautomater på destinationen er den bedste og billigste måde at få penge i den lokale valuta på.

Hvordan kommer jeg til at bo?

Du kommer til at bo i Try Medics huset sammen med dine medstuderende. I vil bo 2-9 på værelse sammen med eget toilet og bad. Alle Try Medics husene har store haver, fede afslapningssteder og wifi, så du kan holde kontakten med dem derhjemme!

Der er myggenet på sengene samt sengelinned, der ugentligt vil blive skiftet. Du skal selv medbringe håndklæde.

Hvad skal jeg ellers regne med at bruge penge på?

Vælger du opholdet til Zanzibar, er frokost ikke inkluderet. Til frokost kan du tage madvarer fra køkkenet i Try Medics huset, til selv at lave frokost. De fleste tidligere rejsende, har foretrukket at spise frokost sammen i byen Stone Town efter praktikken. Byen byder på en masse lækre lokale og internationale restauranter med havudsigt og du skal ca. afsætte 50kr til en frokost.

Har du valgt opholdet til Uganda, vil frokost være inkluderet og blive serveret ved Try Medics huset efter endt praktikdag.

Der er på begge destinationer en del fritidsaktiviteter man kan tilvælge at tage på under ens ophold. Det er meget forskelligt hvad de forskellige aktiviteter koster, dog ligger de fleste ikke i den dyre ende.

Vi anbefaler at man samlet ca. afsætter 600kr til lommepenge om ugen under ens ophold.

Du kan læse mere om de inkluderende og mulige tilvalgsaktiviteter for Uganda her og for Zanzibar her.

Får jeg et opholdsbevis?

Efter endt ophold, vil du over mail modtage et opholdsbevis, hvilket du kan bruge som dokumentation af din rejse. Yderligere vil der under opholdet være muligt at få udtalelser fra dig mentorer du følger på afdelingerne.