SKREVET AF MAJ ÒSK STANDGEGÅRD ÀSDÌS, PRÆ-MEDICINPROGRAMMET, 4 UGER PÅ ZANZIBAR

Den 4. juni 2017 vågnede jeg op med sommerfugle i maven – det var afgangsdagen for mit praktikophold på Zanzibar, med TryMedics, som præ-studerende. Det var en spontan beslutning, men uden tvivl en af de bedste jeg har truffet.

At jeg rejste til Zanzibar var der flere grunde til; jeg har altid været vild med teorien og de tykke bøger der følger med til medicinstudiet, men jeg var i tvivl om hvorvidt det praktiske var mig eller om jeg skulle holde mig til forskning. Jeg følte desuden en trang til at opleve en anderledes kultur end den danske, som jeg i hverdagen er beriget med; og for at være helt ærlig, så trak det tropiske klima og de hvide sandstrande da helt sikkert også i mig.

I gennem de sidste tre uger har jeg været på flere forskellige afdelinger.
Jeg startede ud på Al-Rhama hospital på afdelingen for almen kirurgi. Her mødte jeg min mentor Dr. Jamal der var ivrig for at lære fra sig, både teoretisk og praktisk, skønt vi ikke direkte er med til operationerne. Jeg var i anden uge på anæstesiafdelingen med Dr. Chacha som var en ung anæstesilæge uddannet på fastlandet, igen blev jeg mødt med professionalisme, godt humør og stor entusiasme indenfor både faget og udveksling af kulturene. Tenna og jeg har påbegyndt en medicinal ordbog fra engelsk til dansk, som vi sender til ham, når den indeholder det vi mener den skal. Tredje uge befandt jeg mig på Global Hospital på ortopædkirurgisk afdeling og det var i denne uge jeg blev helt sikker på, at det er bacheloren i medicin jeg ønsker at komme ind på her til september. Næste uge venter OPD afdelingen på Al-Rhama.

Tiden på hospitalerne er fløjet afsted og jeg føler en indre ro efter at have oplevet klarhed omkring mit studievalg. Når det så er sagt, så har denne tur været meget mere end bare et praktikophold. Jeg har fået en masse nye bekendtskaber, med en masse dejlige piger, som alle har samme interesse for det sundhedsfaglige – og de er klart nogle af de mennesker jeg er kommet til at holde aller mest af. Vi har i fritiden både været på weekendture der har inkluderet dykning, safari og massere af sol på de lækre hvide strande der findes her på øen.

Min tur er ved at være slut her i TryMedics huset på Zanzibar og jeg sidder tilbage med en følelse af ren velvære og lykke. Turen har været over alle forventninger og jeg kan kun anbefale at rejse ud og opleve den medicinske verden på Zanzibar sammen med TryMedics.

Tak til alle de dejlige medrejsende jeg har mødt og tak til hele teamet fra TryMedics – i har været med til at udvikle mig personligt og fagligt.

Lagt op d. 26/6/2017