SKREVET AF REBECCA KAMBSKARD, PRÆ-MEDICIN, 4 UGER PÅ ZANZIBAR.

Hej, mit navn er Rebecca, og jeg er præ-studerende medicin på Zanzibar. Udover alle turene under opholdet er timerne på hospitalet noget af det vildeste, man oplever hernede! Jeg har fået fornøjelsen af at være en uge på anæstesiafdelingen på hospitalet Al-Rahma. Alle afdelinger har en mentor, og på anæstesi får man lov at opleve Dr. Cha Cha’s gode humør. I hans selskab lærer man om de forskellige former for anæstesi, der benyttes på Zanzibar, og hvilke fordele de har for hver enkelt patient. Man er derfor også inde og overvære mange operationer, der spænder bredt fra blindtarmsoperationer til kejsersnit, hvilket er enormt lærerigt.

Samtidig er Dr. Cha Cha altid klar på at snakke om forskellene på Zanzibar og Danmark både omhandlende medicin, men også emner som skoleundervisning og familieliv har vi haft mulighed for at diskutere med ham.

Da man på anæstesi er med til alle operationer, det foregår på Al-Rahma, er det i høj grad en afdeling, hvor man kan suge massere af viden til sig. Dette er en unik og fantastisk mulighed for at se operationerne på helt tæt hånd.

Jeg har været utroligt glad for at have fået muligheden for at have en uge på anæstesi på Al-Rahma og få indblik i de forskellige former for bedøvelse og samtidig få oplevet mange operationer. Jeg vil derfor klart anbefale andre præ-studerende at tage en uge på anæstesi, for det er en oplevelse, man sent vil glemme.

P.S. Det kan klart anbefales at tage Oreos med til Dr. Cha Cha – så bliver han glad!