SKREVET AF JULIE BIRK THOMSEN, PRÆ-MEDICIN/SYGEPLEJEPROGRAMMET, 4 UGER I UGANDA

Mit navn er Julie. Jeg er 20 år gammel og er i Uganda som både præ-medicinstuderende og præ-sygeplejerskestuderende.

Jeg tog til Uganda med Try Medics, fordi jeg var i tvivl om mit fremtidige studie, og håbede herigennem at jeg kunne få bekræftelse. Og det har jeg helt sikkert gjort.

Jeg tog herned med en drøm om at blive læge, men var i tvivl om jeg ville kunne klare mosten. På hospitalet har jeg været på stort set alle afdelingerne, hvilket jeg har været rigtig glad for specielt i forhold til min tvivl om mit fremtidige studie. Igennem de 4 uger jeg har været på hospitalet i Mbarara, fik jeg specielt en stor kærlighed til kirurgisk afdeling. Oplevelserne og erfaringerne jeg fik på denne afdeling, gjorde mig sikker i, at jeg skal følge min drøm og læse på medicinstudiet. Mentorerne på de forskellige afdelinger er så søde og dygtige. Ikke nok med at de viser en de forskellige patienter, der ligger på afdelingen, deler de også deres store viden med en. Man skulle bare lige vænne sig til deres gebrokken engelsk de første par dage, men hvis man har svært ved engelsk, er det ikke noget man skal være nervøs for.

Jeg var afsted på aprilholdet i Uganda, hvilket var et meget lille hold. Vi var seks piger afsted, og jeg havde inden min tvivl om, hvordan det vil være i forhold til de store hold på 20 mennesker. Vi kommer alle seks rigtig godt ud af det med hinanden, hvilket selvfølgelig har været en stor fordel. Jeg ser det personligt ikke som ærgerligt, at vi var en lille gruppe afsted, da det har gjort os rigtig tætte. Udover det har det været en stor oplevelse for mit ophold at møde nogle helt fremmede mennesker og lære dem at kende. Det at møde nogle fra en helt anden ende af landet har været en stor oplevelse og har givet mig god indsigt i, hvordan andre kan leve deres liv på en fed og anderledens måde end mig.

Jeg har haft det bedste ophold i Uganda og vil klart anbefale det til alle, som har en interesse indenfor sundhedssystemet. Selvom hverdagen på hospitalet selvfølgelig er anderledens i Uganda end Danmark, så har opholdet helt klart givet mig afklaring på, hvad det er jeg vil i min fremtid.